EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Belföld

Végezni akart magával a börtönben a tatabányai anyagyilkos

Tényleges életfogytiglanra ítélte a bíróság azt a 44 éves tatabányai vállalkozót, aki 2015 júliusában ittasan, bedrogozva szabályosan kivégezte a saját anyját és nevelőapját. A férfi a gyilkosságok után a kiérkező rendőrökre is félórás sortüzet zúdított, mielőtt lerakta sportlövőként legálisan tartott fegyverét a kommandósok elé.

N. Norbert elsírta magát a Győri Ítélőtáblán

Sírva, tettét megbánva állt az Győri Ítélőtábla Zólyomi Csilla vezette tanácsa elé N. Norbert, aki beismerte, hogy az anyjával és nevelőapjával folytatott rossz viszonyának 45-ös Glockjával vetett véget két éve. Norbert feleségét, gyermekük anyját a férfi szülei nem kedvelték, állandó volt az ellenségeskedés, ami odáig fajult, hogy amikor a 16 éves Eriket magatartási problémák miatt eltanácsolták az iskolából, és az új iskola miatt nagyszüleihez költözött, a nagymama megpróbálta a gyámhatóság bevonásával elvenni a fiút a szüleitől. A családon belüli háború odáig fajult, hogy a jól menő építési vállalkozó, N. Norbert cége ellen saját anyja bejelentésére indítottak adóügyi és más hatósági eljárásokat.


A férfi, aki gyakorlott sportlövőként két fegyvert is tartott legálisan, 2015. július 10-én szűk családjával a bokodi tónál tartózkodott. Sörözött, kokainozott, majd 11-ére virradóra magához vette 45-ösét, három tárat, és Tatabánya felsőgallai városrészében álló családi házukhoz hajtott. Előbb egy mell- és egy fejlövéssel az ajtót nyitó mostohaapjával, Sándorral végzett, majd a házban közvetlen közelről homlokon lőtte anyját, Évát, végül a földre zuhanó idős asszony hátába is golyót repített. A helyszínre érkező rendőrökre a férfi a házban váltogatva a lőállásokat, közel negyven percig tüzelt, csak a szerencsén múlt, hogy nem lett több halott a helyszínen. Mindeközben az egészet telefonon „tudósította” lövészklubbeli barátjának. N. Norbert végül csak a TEK egységeinek adta meg magát.

A rémségek háza Tatabányán: itt végzett anyjával és nevelőapjával N. Norbert

– Mindent megbántam – zokogott a férfi, aki fogva tartása alatt kétszer is megpróbált végezni magával.
A bírónő azonban helybenhagyta az elsőfokú ítéletet és tényleges életfogytiglanra ítélte N. Norbertet.


Az anyagyilkos fia az apjával együtt zokogott a súlyos ítélet hallatán. Erik mindent megtett apjáért. Saját anyját is feljelentette, mert állítja: ő kevert apja sörébe kokaint a gyilkosság előtt. Mint kiderült, az asszony azóta elhagyta a férfit és a jelentős, 100 milliós vagyonuk elosztása mellett éppen zajlik a válóperük.

Nem messze nyugszanak a szülők

A tragikus sorsú házaspár tatabányai otthonában most a gyilkos nővére lakik. Kerestük, de nem volt otthon. A szomszédok a Lokálnak elmondták: nem bocsátották meg Norbinak, hogy a békés Széchenyi utcából csatateret csinált. Ezért bíztak benne, hogy az anyagyilkos férfi élete végéig rács mögött marad.

– Norbi elvált, a fiát, Eriket magához vette, de ahelyett, hogy ő nevelte volna, a négy házzal odébb lakó nagymamára bízta. Sok gond volt azzal a kamasszal, gyakran panaszkodott az apjának, hogy a nagyanyja túl szigorúan fogja, ez volt a konfliktus oka – mesélte az egyik szomszéd. – Ha azon a hajnalon Norbi nem bedrogozva jön haza, ma is mindannyian élnének. Sándort és Évát itt temették el az utca végén.

Kapcsolódó Cikkek