2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb Békéscsaba

Végre elindult a röplabdaszezon is!

A napokban tartott szezonnyitó sajtótájékoztatót a B38-as rendezvényhajón a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület szakmai stábja a békéscsabai városvezetőkkel és a teljes csapattal a végbement változásokról, a következő hónapok legnagyobb feladatairól.

Baran Ádám, az egyesület elnöke bevezető gondolatai után bemutatta az új csapatot, majd a stáb tagjait, hozzátéve, hogy a napokban még várható egy új játékos a keretbe, akivel az elvi megállapodás már megszületett. Sokan távoztak a nyár folyamán az együttesből, viszont a klubelnök szerint a változás, a vérfrissítés a nagyszerű eredmények ellenére szükséges. Büszkén jelentette be, hogy sokan külföldi csapatokhoz tudtak igazolni, ami azt bizonyítja, hogy kiváló szakmai munka folyik Békéscsabán, amivel a BRSE már felkerült a világ röplabdatérképére. A csapat talán legerősebb, legismertebb játékosa jelenleg Dobi Edina, aki tíz év után tért vissza Magyarországra.


A most induló szezonban egyértelmű cél az, hogy a hazai bajnokságban és a Magyar Kupában is megvédjék címüket. Határozott céljuk továbbá, hogy szintén címvédőként a Közép-európai Ligában szerepeljenek a döntőben, aminek megrendezését Békéscsabára szeretnék hozni. A lányok idén összesen négy sorozatban közel hetven mérkőzést játszanak majd.

Szarvas Péter polgármester maga is alig várta már a szezonkezdést, a tájékoztatón dicsérte a klub munkatársait, hiszen kemény munkával eddig is csodás élményeket adtak a városnak. Majd azt is kiemelte, hogy a város minden eddiginél nagyobb forrást biztosít a klubnak és a szponzori háttér szélesítésében is próbál segíteni, hogy a sikerszéria folytatódhasson.


Fontos és előremutató hír még, hogy a Magyar Röplabda Szövetség és a női NB I-ben szereplő tizenkét klub együttműködési megállapodást kötött annak érdekében, hogy a 2019-es Európa-bajnokságon a lehető legjobban szerepeljen a magyar válogatott.

– Azt szeretnénk, ha a válogatott a legerősebb formában, a legjobb szakmai és támogatási háttérrel képviselje Magyarországot a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Ez egy összetett feladat, mi pedig most kezdjük meg a felkészülést – nyilatkozta az MTI-nek Kovács Ferenc, az MRSZ elnöke. Baran Ádám azt hangsúlyozta, hogy a magyar röplabda az elmúlt két évben olyan fejlődésen ment keresztül, amilyenre az előtte lévő ötven évben nem volt példa. Azzal, hogy a sportág bekerült a taóval támogathatóak közé, a következő tizenöt-húsz évet meg lehet alapozni, de fontos a sikeres hazai Eb-rendezés is. Magyarország két év múlva Törökországgal, Lengyelországgal és Csehországgal közösen rendezi a kontinensviadalt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.