EUR: 344,50 Ft
CHF: 318,05 Ft
2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb Székesfehérvár

Versenycsúccsal kerülte meg a Balatont a fehérvári sportoló

Pályafutása során másodszor nyerte meg a Mol Nagydíj szóló Balaton-kerülő vitorlásversenyt a székesfehérvári Varga Lajos: a hajós 10 óra 53 perces új versenycsúccsal diadalmaskodott. A megmérettetésen, amelyet az ugyancsak fehérvári Fa Nándor hívott életre 2001-ben, 19 vitorlázó indult.

A korábbi versenycsúcs is Varga Lajos nevéhez fűződik, 13 óra 34 perccel. A Mol Nagydíjon a feladat egy 8 méteres hajóval egyedül a leggyorsabban körbevitorlázni a Balatont. A vitorlázók Balatonfüreden rajtoltak, és ott is érkeztek célba. A tizenhetedik Balaton-kerülést a Keszthely–Balatonalmádi–Balatonaliga útvonalon teljesítették. Varga Lajos Nelson nevű hajójával szinte rajt–cél győzelmet aratott.


A korábbi versenycsúcs is Varga Lajos nevéhez fűződött, 13 óra 34 perccel Fotó: szolovitorlazas.hu

A második helyen Vörös Gábor 11 óra 11 perces idővel ért célba. A háromszoros dél-afrikai olimpikon Ian Ainslie a negyedik, a tizenkétszeres repülőhollandi-világbajnok Majthényi Zsombor az ötödik helyen zárt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.