EUR: 348,24 Ft
CHF: 326,76 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Érd

Versenyek után, versenyek előtt a Masters táncosai

Bár a 2017-es őszi versenyszezon még csak most kezdődött, az érdi Masters Akrobatikus Rock and Roll SE fiatal táncosai máris több éremmel és országos dobogós hellyel gazdagodtak.

A fél év első versenye a Dabason megrendezett felnőtt lányformációs világbajnokság volt szeptember 23-án, ahol a Musztáng SE–Masters SE közös formációja a harmadik helyen végzett. A lányformációban Szécsényi Vanessza, a Masters SE egyik edzője is táncolt. Dabason a párosok is megmérettették magukat egy világkupaverseny keretében, ahol serdülő páros kategóriában Barthos Bence és Szalma Borka a 46. helyen végzett a 82 párost számláló mezőnyben. Junior kategóriában Záhonyi Patrik és Bradács Tamara a 14. helyet szerezte meg, míg a Gábor László–Szalai Alexa páros a 38. helyen zárta a versenyt.


Az XPress junior táncformációs lánycsapat nagy sikert aratott produkciójával a prágai Európa-bajnokságon

Októberben folytatódtak a nemzetközi versenyek és az érdi junior lányformációs csapat, az Xpress Prágába utazott Európa-bajnokságra. A lányok gyönyörű és színvonalas tánca október hetedikén már az elődöntőben kiemelkedett a mezőnyből, a második helyen kerültek be a középdöntőbe. Sajnos az egyik kislány tánc közben megcsúszott és kificamodott a bokája. Az esés következtében az Xpress végül a 12. helyen fejezte be a versenyt. Ennek ellenére az érdi lányok nem keseredtek el és lelkesen készülnek a november 11-ei horvátországi világbajnokságra, ahol szeretnék megmutatni, hogy dobogón van a helyük. Korpás Petra – a balesetet szenvedett kislány – lába szépen gyógyul, jövő héttől ismét edzhet csapattársaival.

Október nyolcadikán, alighogy hazaértek a prágai Európa-bajnokságról, a lányok páros kategóriában is megmérettették tudásukat a területi bajnokságon. Barthos Bence és Szalma Borka serdülő kategóriában kilencedik, Záhonyi Patrik és Bradács Tamara junior kategóriában az első helyen végzett, Szalai Alexa pedig – aki Borkával együtt Prágában is helytállt – párjával, Gábor Lászlóval az ezüstérmet szerezte meg.


A Gábor László, Szalai Alexa páros ezüstérmet szerzett a területi bajnokságon Fotók: Sárdi Adrián

A Masters SE legfiatalabb versenyzői formációja is színpadra lépett a területi versenyen; a Dexter’s Girls ugyancsak a második helyen végzett children nagyformációs kategóriában. A Rakéták elnevezésű felnőtt formáció a tőlük megszokott magabiztos és nőies táncstílussal a dobogó második fokára állhatott fel. A felnőtt kategóriás érdi lányok négy akrobatikai elemet is bemutattak produkciójukban, ami még látványosabbá tette a táncukat.

A Masters SE táncosainak következő megmérettetése az október 22-ei területi verseny lesz, majd október 27–28-án a kétnapos országos bajnokság következik, ahol három érdi páros és hat érdi formáció sikereiért szurkolhatunk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.