2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Egyéb Tatabánya

Visszakapta régi fényét a Liget

Ismét régi fényében tündökölhet a Liget. A Jászai Mari Színház, Népház melletti parkot felújítása után a múlt héten adták át.

Az ünnepséget a Benedek Elek Óvoda nagycsoportosai nyitották, majd Tatabánya polgármestere köszöntötte a megjelenteket: a városvezető beszédében hangsúlyozta, szinte mindenkinek van valamilyen személyes kötődése a Ligethez.


– A Ligettel kapcsolatban minden tatabányainak van pozitív emléke – fogalmazott a rekonstrukció szükségességéről Schmidt Csaba. – A felújítással azt szeretnénk elérni, hogy ne csak nekünk, hanem a mai fiataloknak is legyen hasonló szép élményük: egy szerelmes séta, egy esküvői fotózás vagy egy baráti beszélgetés a tó melletti egyik padon.

Rég pompázott így ez a kedvelt park

Schmidt Csaba polgármester szerint a Ligethez minden tatabányainak fűződik pozitív élménye

A Benedek Elek óvoda nagycsoportosai nyitották az ünnepséget

Újra élettel telt meg a terület

Bencsik János országgyűlési képviselőt is nosztalgikus érzések kerítették hatalmukba.

– Egy hete erre jártunk a feleségemmel, és mi is felelevenítettünk régi szép emlékeket – mondta el a politikus. – Jó érzés, hogy gyönyörűen megújult a terület. Sajnos ennyi idő után egy parknál is szükség van hasonló munkálatokra, hiszen az eszközök elhasználódnak. Remélhetőleg mindenki vigyázni fog rá, hogy sokáig leljük örömünket az itt eltöltött időben.

Az ünnepség résztvevői közül többen is hangsúlyozták: nagy öröm látni, hogy a sok-sok éve üresen álló park újra élettel telik meg. A vízesésnél szinte sorban álltak kicsik és nagyok, hogy lefotózhassák egymást, de népszerű volt a látványos szökőkút is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.