2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Szekszárd

Visszaköltöztek a városatyák

Végre újra – hosszúra nyúlt felújítás után – a Béla király téri polgármesteri hivatal dísztermében ülésezett szeptember végén a szekszárdi közgyűlés.

A sok vitával tarkított ülésen fontos döntések születtek. Elfogadták például a KSC Szekszárd kosárlabdacsapat negyvenmillió forintos támogatási kérelmét, dr. Máté István képviselő és Ács Rezső polgármester kifejtették, hogy a kosárlabdacsapat hazai és most már nemzetközi sikere komoly marketinglehetőséget és kitörési pontot jelent, és nemcsak az élsportnak, hanem a tömegsportnak, az utánpótlás-nevelésnek is nagy lendületet adhat.


Zajlik a könyvtár és levéltár új épülete beruházásának előkészítése, dr. Kajos Nikolett aljegyző tájékoztatása szerint a modern városok bizottság augusztusi ülésén jóváhagyta a létesítmény előkészítéséhez szükséges kétszázmillió forintot.

A vasút mögött elterülő bozótos területtel is vannak tervei a városnak, ezeket az állam ingyenes vagyonkezelésbe átadja, valószínűleg a sportlétesítményekhez tartozó parkoló lesz, mintegy négyszáz parkolóhellyel.

A bejárat fölött van a nagy ülésterem
Fotó: Fazekas Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.