2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Sport

Visszatérnek a szurkolók a Groupama Arénába

Másfél éves tárgyalássorozatot követően megszületett a döntés a Ferencvárosi Torna Club és szurkolói között. Most már akár vénalenyomat nélküli kártyákat is kiválthatnak a drukkerek.

– Hosszú tárgyalások után megállapodtunk, de le szeretném szögezni, hogy senki nem győzött le senkit, a Ferencváros győzött – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Kubatov Gábor, az FTC elnöke. Hozzátette: a szurkolói kultúrának változnia kell a stadionokban.


A klub és a szurkolói csoportok vezetői megegyeztek abban, hogy bár a Groupama Arénában és az FTC idegenbeli találkozói esetében a vendégszektorban továbbra is kötelező a szurkolói kártya kiváltása, mostantól kétféle kártya kiváltására nyílik lehetőség. Az egyik a három éve bevezetett, vénaszkenneres azonosításra épülő, a másik az úgynevezett B típusú, amelynek kiváltásakor nem kötelező a vénalenyomat rögzítése, azonban a személyes adatokat és a fényképet rögzítik.

A B típusú kártya kiváltása – a vénalenyomat megadását kivéve – megegyezik a három éve bevezetett szurkolói kártya kiváltásának menetével. A B típusú kártyával szintén lehet online jegyet és bérletet venni, alkalmas a stadionon belüli készpénzfizetés nélküli, úgynevezett cashless vásárlásra és a Szurkolói Kedvezménykártya Rendszer igénybe vételére.

Az új, B típusú szurkolói kártyák, amelyekkel a drukkerek vénalenyomat nélkül mehetnek majd be a stadionba, a B és C1-es szektorba jogosítanak belépésre, ez körülbelül hétezer embert érinthet.

– Nehéz évek vannak mögöttünk, de most, hogy visszatértünk, mindent megteszünk azért, hogy a Fradi visszakerüljön megérdemelt helyére – mondta Hamberger Ádám, a Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül csoport vezetője.


MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó Cikkek