EUR: 344,50 Ft
CHF: 318,05 Ft
2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb X.kerület

Visszatért a Vujicsics

A Vujicsics Együttes adott koncertet múlt szombaton a Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Központban. A hazánkban élő délszláv nemzetiségek, elsősorban a szerbek és horvátok változatos és gazdag népzenei hagyományának ápolását tűzte ki céljául az együttes 1974-es pomázi alakuláskor.

Fennállásuk negyvenedik évfordulóján Kossuth-díjjal jutalmazták őket. Érdekesség, hogy a mostani helyszínre négy évtized után tértek vissza, főleg a Kőbányai Szerb Önkormányzat szervezésének köszönhetően.

Vujicsics együttes koncertje a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban (Fotó: Máté Krisztián)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.