2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Egyéb Szombathely

Vízilabdaünnep Szombathelyen

A világ- és olimpiai bajnokokkal teletűzdelt Bajnokok Ligája-győztes és magyar bajnoki címvédő Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP ellen kezdték meg OB I-es szereplésüket a nyáron fél tucat játékost szerződtetett szombathelyi pólósok. Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) keményen küzdött, de a nagyobb tudás és rutin simán győzött.

Fortuna szeszélye folytán a világ talán legjobb klubcsapatát fogadta a múlt heti bajnoki rajton az AVUS, mely története első OB I-es meccsén küzdött meg a címvédővel. Már az első percektől látszott, hogy a Szolnok (még) nem a szombathelyi pólósok kategóriája, de csak az volt az ,,elvárás”, hogy a vízilabdázók és a nézők is élvezzék a játékot, hiszen világ- és olimpiai bajnokok szerepeltek a szombathelyi fedett uszodában.


Először játszott OB I-es meccset az AVUS Fotó: BM

A szombathelyi fiúk, akik történelmi tettet végrehajtva egy év alatt két osztályt is ugrottak, a Horváth A. – Hajmási, Kiss Cs., Baj, Ekler, Garancsy, Takács összeállításban szálltak medencébe, majd Cvetic, Polovic, Ukumanov, Galambos, Kurucz és Kovács B. is szerepet kapott. A BL-győztes, magyar bajnok pedig a Kardos – Mezei, Zalánki, Bátori, Gocic, Prlainovic, Jansik kezdőcsapattal vitézkedett, de Hangay, Aleksic, Younger, Cuk, Szeghalmi és Fülöp is megmutatta magát a szombathelyi publikumnak.

A fedett uszoda lelátója zsúfolásig megtelt, a mintegy háromszáz szakértő szurkoló azt láthatta, hogy ugyan az első támadások még egyik félnek sem sikerültek, ám a negyed végén már 0-6-ot mutatott az eredményjelző. Az AVUS ,,rutinrókája”, az Európa-bajnok Kiss Csaba a felső lécet bombázta szét. Ezután újabb ,,könnyű” gólokat lőttek a vendégek. Kiss Csaba az egyik emberelőnyünk kijátszása végén Takács Kristófot játszotta meg, aki kíméletlenül bombázott a rövid sarokba, megszerezve az AVUS első OB I-es találatát. Aztán megint ők jöttek, de 1-13-nál Garancsy is betalált, a félidőben 2-13 volt az állás. A harmadik negyedben sem változott a játék képe, hiába játszottak bátran az aligátorok, a magyar bajnok és BL-győztes nagyon magabiztos volt, és noha Kovács B. hárított párszor, már 2-19 volt az állás az utolsó negyed előtt. A negyedik játékrészben Ekler büntetőből megszerezte az AVUS harmadik találatát, a vége 3-23 lett, a közönség azonban így is felállva ünnepelte a hazaiakat és persze a világverőnek számító szolnokiakat is.


Matajsz Márk edző Fotó:BM

A szombathelyiek történelmi gólját szerző Takács Kristóf lapunknak elmondta, hogy a BL-győztes végig magasabb sebességi fokozatban játszott és minden poszton erőfölényben volt.

– Sok lehetőséget kaptak fiataljaink is, már csak azért is, mert az elsődleges cél a fejlődés volt az egész csapat számára. Tisztában voltunk a várható erőfölénnyel, így is igyekeztünk a lehető legjobb formánkat hozni, a közönséget kiszolgálni. Bízom benne, hogy a meccsen szerzett tapasztalatok még kamatoznak majd az igazi riválisok ellen – válaszolta a Lokál kérdésére a szombathelyi gólszerző.

A fedett uszoda lelátója zsúfolásig megtelt Fotó:BM

Dr. Vincze Balázs, az AVUS szakmai igazgatója, korábbi Európa-bajnok szerint ez a meccs is megmutatta, hogy az élbolytól nagyon távol van még az AVUS, ám a középmezőny csapataival szemben éles, ki-ki meccsek várhatók.

Az AVUS elnökétől, Juhász Tibortól származó jó hír, hogy napokon belül már a nemrég elkészült új uszodában edzhetnek az aligátorok, és jelen állás szerint novemberben mérkőzéseket is rendezhetnek ott, így az úszóközönségnek is nagyobb hely jut majd a fedett uszodában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.