2018. április 21., szombat
Konrád

Belföld

Vona is kiszáll? Hisztérikus állapotban van

Vona Gábor úgy járhat, mint a szocialista Botka László, és kiszállhat a miniszterelnök-jelöltek versenyéből – értesült az Origo Jobbik-közeli forrásokból. A lap úgy tudja, Vona szabályosan hisztérikus állapotba került, és fontolgatja, hogy lemond. Az ok, hogy a pártelnök a saját szempontjából meglehetősen reménytelennek látja a 2018-as parlamenti választásokat, a helyzeten pedig csak rontott, hogy a Jobbik plakátfinanszírozási botránya az ügyészség elé került.

Mint arról a Lokál is beszámolt, múlt héten Simicska, akit a Jobbikban Főnöknek hívnak a múlt héten plakátokat firkált össze.


A szeptemberi összesített közvélemény-kutatások eredményei azt mutatják, hogy a Jobbik támogatottsága a biztos pártválasztók között egy hónap leforgása alatt újabb 2 százalékpontot csökkent. Az antiszemita és cigánygyűlölő múltjával jelenleg is küszködő párt augusztusban még 19 százalékon állt, legújabban viszont már csak 17 százalékra mérték. A számok az Origo információi szerint Vona Gábornak sem tetszettek, olyannyira, hogy a Jobbik-közeli informátoraink arról beszélnek, hogy Botka Lászlóhoz hasonlóan ő is idő előtt száll majd ki a 2018-as kampányból – írja a lap.

Ráadásul múlt pénteken nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen a Fővárosi Főügyészség számvevőszéki ellenőrzéssel kapcsolatos kötelezettségszegés gyanúja miatt. Minderre azt követően került sor, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az ügyészséghez fordult, ugyanis a Jobbik nem adta át a párt gazdálkodása ellenőrzéséhez szükséges adatokat.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Potápi: Gondolkodni kell azon, hogy radikálisan más utat kezdjünk

    Potápi: Gondolkodni kell azon, hogy radikálisan más utat kezdjünk

    Nem szabad a fejünket a homokba dugnunk, gondolkodni kell azon, hogy radikálisan más utat kezdjünk az erdélyi magyar orvosképzést illetően – jelentette ki pénteken Marosvásárhelyen Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

  • Előzetesben a légpuskával emberekre lövöldöző férfi

    Előzetesben a légpuskával emberekre lövöldöző férfi

    A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája szombaton elrendelte annak a férfinek az előzetes letartóztatását, aki az alapos gyanú szerint hétfőn – a köznyugalmat súlyosan megzavarva – székesfehérvári otthona ablakából egy légpuskával öt, esetenként célzott lövést adott le a szemközti áruház parkolója környékén közlekedő, illetve a buszmegállóban várakozó személyekre.