EUR: 323,08 Ft
CHF: 276,78 Ft
2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Belföld

Vona is kiszáll? Hisztérikus állapotban van

Vona Gábor úgy járhat, mint a szocialista Botka László, és kiszállhat a miniszterelnök-jelöltek versenyéből – értesült az Origo Jobbik-közeli forrásokból. A lap úgy tudja, Vona szabályosan hisztérikus állapotba került, és fontolgatja, hogy lemond. Az ok, hogy a pártelnök a saját szempontjából meglehetősen reménytelennek látja a 2018-as parlamenti választásokat, a helyzeten pedig csak rontott, hogy a Jobbik plakátfinanszírozási botránya az ügyészség elé került.

Mint arról a Lokál is beszámolt, múlt héten Simicska, akit a Jobbikban Főnöknek hívnak a múlt héten plakátokat firkált össze.


A szeptemberi összesített közvélemény-kutatások eredményei azt mutatják, hogy a Jobbik támogatottsága a biztos pártválasztók között egy hónap leforgása alatt újabb 2 százalékpontot csökkent. Az antiszemita és cigánygyűlölő múltjával jelenleg is küszködő párt augusztusban még 19 százalékon állt, legújabban viszont már csak 17 százalékra mérték. A számok az Origo információi szerint Vona Gábornak sem tetszettek, olyannyira, hogy a Jobbik-közeli informátoraink arról beszélnek, hogy Botka Lászlóhoz hasonlóan ő is idő előtt száll majd ki a 2018-as kampányból – írja a lap.

Ráadásul múlt pénteken nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen a Fővárosi Főügyészség számvevőszéki ellenőrzéssel kapcsolatos kötelezettségszegés gyanúja miatt. Minderre azt követően került sor, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az ügyészséghez fordult, ugyanis a Jobbik nem adta át a párt gazdálkodása ellenőrzéséhez szükséges adatokat.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Háromszor verte el az ellenzéket a Fidesz

  Háromszor verte el az ellenzéket a Fidesz

  Nemcsak Erdei Sándort, művésznevén Rokker Zsoltit, hanem két másik ellenzéki jelöltet is alaposan elvert a Fidesz–KDNP az időközi önkormányzati választásokon hétvégén.

 • Lebuktak Soros emberei

  Lebuktak Soros emberei

  Nyilvános lett a Sorosleaks, a magyar származású amerikai üzletember, Soros György hálózatának botrányos tevékenysége, ez ellen ágál igen álszent módon a balliberális média– írja az Origo. Azonban, arról már nem szól a liberális sajtó, hogy a szervezet milyen etikátlan és törvényellenes eszközökkel avatkozik be országok belügyeibe.

 • Budapesten is nyílik Ízlelő étterem

  Budapesten is nyílik Ízlelő étterem

  Fogyatékkal élő, megváltozott munkaképességű szakácsok, konyhai kisegítők és felszolgálók jelentkezését várja a Kék Madár Alapítvány, amely Szekszárd után Budapest XII. kerületében nyitja meg a második Ízlelő éttermet.