2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Pécs

100 BPM: az élet mellett kampányol az Irie Maffia

Nemcsak a színpadon, hanem az iskolákban is felbukkan az Irie Maffia, akik az Országos Mentőszolgálattal karöltve az újraélesztés fontosságára hívják fel a figyelmet.

Egyik számuk, a Wake up 100 BPM-re íródott, azaz pont olyan ütemre, amely az újraélesztés optimális tempója. Ezért a csapat most országjárásba kezdett, hogy már a fiatalokat is megtanítsa az életmentésre. A szakemberek szerint ugyanis Magyarországon évente 7000-en lesznek rosszul közterületen, így a szakszerű ellátás rengeteg emberen tud segíteni. Most Pécsre, a Kodály Zoltán Gimnáziumba érkeztek.


– Az lenne a cél, hogy a gyerekek már az iskolákban tanuljanak meg újraéleszteni, hogy a pánikot megelőzzük. Arra is szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy ilyen esetben nem elég telefonálni, hanem ha tudjuk, azonnal meg kell kezdeni az életmentést, az újraélesztést is – mondta Sena, a zenekar frontembere.

(Fotó: PKK)

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.