EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Szekszárd

120 ezer forint a nyomravezetőnek

Gyönk és Varsád települések között október 26-án az esti órákban szörnyű állatkínzás történt. Még mindig keresik a szemtanúkat vagy bárkit, aki információval tud szolgálni. Jelenleg 120 ezer forintos nyomravezetői díjat tűztek ki, az összeg folyamatosan nő.

Október utolsó hétvégéjén brutális állatkínzás történt a környéken. Valószínűleg egy autó vagy egyéb jármű után kötöttek egy öt hónapos kiskutyát, majd métereken keresztül vonszolták a kisállatot, amely égési sérüléseket szenvedett. A Szekszárdi Kutyamenhely munkatársai órákon keresztül küzdöttek az életéért, de sajnos belehalt sérüléseibe. A megrázó eset nem az első a környéken.


A rendőrség és a Szekszárdi Kutyamenhely 120 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak a személynek, aki hitelt érdemlő információval tud szolgálni az esetről. Az összeg folyamatosan nő, hiszen napról napra érkeznek újabb felajánlások. Az ügyben a rendőrség nyomozást indított.

Az utóbbi időben megszaporodtak az állatkínzások. Hátrom héttel ezelőtt szintén volt egy eset, Bátán, akkor majdnem agyonvertek egy kiskutyát. Az őszi időszakban mindig megszaporodik azon állattartók száma, akik az utcára teszik kisállataikat, miután már nem lelik kedvüket bennük. Jelenleg a kutyatartás jogi feltételei megengedik, hogy szinte bárki tarthasson állatot, függetlenül anyagi, szociális hátterétől.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.