EUR: 325,65 Ft
CHF: 282,92 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Szekszárd

120 ezer forint a nyomravezetőnek

Gyönk és Varsád települések között október 26-án az esti órákban szörnyű állatkínzás történt. Még mindig keresik a szemtanúkat vagy bárkit, aki információval tud szolgálni. Jelenleg 120 ezer forintos nyomravezetői díjat tűztek ki, az összeg folyamatosan nő.

Október utolsó hétvégéjén brutális állatkínzás történt a környéken. Valószínűleg egy autó vagy egyéb jármű után kötöttek egy öt hónapos kiskutyát, majd métereken keresztül vonszolták a kisállatot, amely égési sérüléseket szenvedett. A Szekszárdi Kutyamenhely munkatársai órákon keresztül küzdöttek az életéért, de sajnos belehalt sérüléseibe. A megrázó eset nem az első a környéken.


A rendőrség és a Szekszárdi Kutyamenhely 120 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak a személynek, aki hitelt érdemlő információval tud szolgálni az esetről. Az összeg folyamatosan nő, hiszen napról napra érkeznek újabb felajánlások. Az ügyben a rendőrség nyomozást indított.

Az utóbbi időben megszaporodtak az állatkínzások. Hátrom héttel ezelőtt szintén volt egy eset, Bátán, akkor majdnem agyonvertek egy kiskutyát. Az őszi időszakban mindig megszaporodik azon állattartók száma, akik az utcára teszik kisállataikat, miután már nem lelik kedvüket bennük. Jelenleg a kutyatartás jogi feltételei megengedik, hogy szinte bárki tarthasson állatot, függetlenül anyagi, szociális hátterétől.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.