EUR: 344,18 Ft
CHF: 316,64 Ft
2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb Szekszárd

120 ezer forint a nyomravezetőnek

Gyönk és Varsád települések között október 26-án az esti órákban szörnyű állatkínzás történt. Még mindig keresik a szemtanúkat vagy bárkit, aki információval tud szolgálni. Jelenleg 120 ezer forintos nyomravezetői díjat tűztek ki, az összeg folyamatosan nő.

Október utolsó hétvégéjén brutális állatkínzás történt a környéken. Valószínűleg egy autó vagy egyéb jármű után kötöttek egy öt hónapos kiskutyát, majd métereken keresztül vonszolták a kisállatot, amely égési sérüléseket szenvedett. A Szekszárdi Kutyamenhely munkatársai órákon keresztül küzdöttek az életéért, de sajnos belehalt sérüléseibe. A megrázó eset nem az első a környéken.


A rendőrség és a Szekszárdi Kutyamenhely 120 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak a személynek, aki hitelt érdemlő információval tud szolgálni az esetről. Az összeg folyamatosan nő, hiszen napról napra érkeznek újabb felajánlások. Az ügyben a rendőrség nyomozást indított.

Az utóbbi időben megszaporodtak az állatkínzások. Hátrom héttel ezelőtt szintén volt egy eset, Bátán, akkor majdnem agyonvertek egy kiskutyát. Az őszi időszakban mindig megszaporodik azon állattartók száma, akik az utcára teszik kisállataikat, miután már nem lelik kedvüket bennük. Jelenleg a kutyatartás jogi feltételei megengedik, hogy szinte bárki tarthasson állatot, függetlenül anyagi, szociális hátterétől.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.