EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Kecskemét

140 tő levendulát ültettek el az iskolák udvarán

Levendulát ültettek a Magyar Ilona Általános Iskolában és a Hosszú Utcai Óvodában a Gondoskodásból jeles Szociális Közalapítvány szervezésében. A program keretében hét intézménybe összesen 140 tő virág került a 3-as számú választókörzet támogatásának köszönhetően.

Az ültetésből Nemcsik Mátyás, a körzet képviselője is kivette a részét. Idén virágládákba kerültek a növénypalánták a Magyar Ilona Általános Iskola udvarán, az oviban pedig a kertet díszítik majd a lila virágok, amelyek  jó eséllyel bokrosodhatnak jövő tavaszra, nyárra. Az ültetésben a középiskola dísznövényes osztálya és Krajcsovszki József tanár úr segítette a gyerekeket. A kertészmérnöktől a levendulák gondozásáról is sok mindent megtanulhattak a diákok.

Nemcsik Mátyás (jobbról a második) a Magyar Ilona Általános Iskola diákjaival levendulát ültetett
fotó: Banczik Róbert

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.