2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Tatabánya

15 éve varázsolnak mosolyt a gyerekek arcára

Néha egy jó szó, pár kellemes, családias légkörben eltöltött óra csodákra képes – vallják a tizenötödik születésnapját ünneplő Mosolygós Gyermekekért Alapítvány munkatársai.

Születésnapot ünnepelt a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány. A Puskin Művelődési Házban megrendezett születésnapi ünnepségen Mecsei Ilona, az alapítvány kuratóriumának elnöke szívesen emlékezett vissza a kezdetekre.


– Két magánszemély keresett meg bennünket, Rigó Erik és Megyeri Imre. Ők mondták, hogy szeretnének egy alapítványt létrehozni és partnereket keresnek. A nevet közösen fogalmaztuk meg, a célhoz kapcsoltuk, hiszen a cél az volt, hogy tegyünk meg mindent a nehéz sorsú vagy hátrányos helyzetben élő gyermekekért. Elsősorban olyan programokat kínáltunk a 15 év alatt, amelyek erősítik a családot. Gyereknapot, farsangot, táborokat, közös túrákat szerveztünk és szervezünk most is. A környezetvédelem, az egészségre nevelés és az adománygyűjtés is fontos az alapítvány számára – mesélte.

Gyereknapot, farsangot, táborokat, közös túrákat és sok más programot szervez az alapítvány


A Mosolygós Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi tagjai és a rengeteg önkéntes pedig azóta bebizonyította: néha egy jó szó, pár kellemes, családias légkörben eltöltött óra csodákra képes, valóban mosolyt lehet csalni az egyébként nehéz körülmények között élő gyermekek arcára. A küldetést az ünnepi programon is sikerült teljesíteni, hiszen fellépőkkel várták a gyerekeket és szüleiket, illetve a torta sem maradhatott el, egy óriási, több mint százszeletes édességgel ünnepeltek.


Néhány gyerkőc számára még boldogabb lehetett ez a születésnap, a Puskinban ugyanis kiállították Az én születésnapom című pályázatra érkezett rajzokat, amelyeken a kicsik azt mutatták be, hogyan telt az ő legszebb születésnapjuk vagy épp milyet szeretnének. Több száz pályamű érkezett, a legjobbakat pedig ezen a délutánon díjazták, ők ajándékcsomagot kaptak, a T-Szol Zrt. és az alapítvány jóvoltából.
Az ünneplés után a munka folytatódik, a nyári táborok után a következő dolgosabb időszak épp most, karácsony előtt következik, amihez a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány munkatársai és önkéntesei már 15 évnyi tapasztalatot használhatnak fel.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.