EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Tatabánya

15 éve varázsolnak mosolyt a gyerekek arcára

Néha egy jó szó, pár kellemes, családias légkörben eltöltött óra csodákra képes – vallják a tizenötödik születésnapját ünneplő Mosolygós Gyermekekért Alapítvány munkatársai.

Születésnapot ünnepelt a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány. A Puskin Művelődési Házban megrendezett születésnapi ünnepségen Mecsei Ilona, az alapítvány kuratóriumának elnöke szívesen emlékezett vissza a kezdetekre.


– Két magánszemély keresett meg bennünket, Rigó Erik és Megyeri Imre. Ők mondták, hogy szeretnének egy alapítványt létrehozni és partnereket keresnek. A nevet közösen fogalmaztuk meg, a célhoz kapcsoltuk, hiszen a cél az volt, hogy tegyünk meg mindent a nehéz sorsú vagy hátrányos helyzetben élő gyermekekért. Elsősorban olyan programokat kínáltunk a 15 év alatt, amelyek erősítik a családot. Gyereknapot, farsangot, táborokat, közös túrákat szerveztünk és szervezünk most is. A környezetvédelem, az egészségre nevelés és az adománygyűjtés is fontos az alapítvány számára – mesélte.

Gyereknapot, farsangot, táborokat, közös túrákat és sok más programot szervez az alapítvány


A Mosolygós Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi tagjai és a rengeteg önkéntes pedig azóta bebizonyította: néha egy jó szó, pár kellemes, családias légkörben eltöltött óra csodákra képes, valóban mosolyt lehet csalni az egyébként nehéz körülmények között élő gyermekek arcára. A küldetést az ünnepi programon is sikerült teljesíteni, hiszen fellépőkkel várták a gyerekeket és szüleiket, illetve a torta sem maradhatott el, egy óriási, több mint százszeletes édességgel ünnepeltek.


Néhány gyerkőc számára még boldogabb lehetett ez a születésnap, a Puskinban ugyanis kiállították Az én születésnapom című pályázatra érkezett rajzokat, amelyeken a kicsik azt mutatták be, hogyan telt az ő legszebb születésnapjuk vagy épp milyet szeretnének. Több száz pályamű érkezett, a legjobbakat pedig ezen a délutánon díjazták, ők ajándékcsomagot kaptak, a T-Szol Zrt. és az alapítvány jóvoltából.
Az ünneplés után a munka folytatódik, a nyári táborok után a következő dolgosabb időszak épp most, karácsony előtt következik, amihez a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány munkatársai és önkéntesei már 15 évnyi tapasztalatot használhatnak fel.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.