EUR: 345,03 Ft
CHF: 321,15 Ft
2020. június 02., kedd
Anita, Kármen

Egyéb Tatabánya

15 éve varázsolnak mosolyt a gyerekek arcára

Néha egy jó szó, pár kellemes, családias légkörben eltöltött óra csodákra képes – vallják a tizenötödik születésnapját ünneplő Mosolygós Gyermekekért Alapítvány munkatársai.

Születésnapot ünnepelt a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány. A Puskin Művelődési Házban megrendezett születésnapi ünnepségen Mecsei Ilona, az alapítvány kuratóriumának elnöke szívesen emlékezett vissza a kezdetekre.


– Két magánszemély keresett meg bennünket, Rigó Erik és Megyeri Imre. Ők mondták, hogy szeretnének egy alapítványt létrehozni és partnereket keresnek. A nevet közösen fogalmaztuk meg, a célhoz kapcsoltuk, hiszen a cél az volt, hogy tegyünk meg mindent a nehéz sorsú vagy hátrányos helyzetben élő gyermekekért. Elsősorban olyan programokat kínáltunk a 15 év alatt, amelyek erősítik a családot. Gyereknapot, farsangot, táborokat, közös túrákat szerveztünk és szervezünk most is. A környezetvédelem, az egészségre nevelés és az adománygyűjtés is fontos az alapítvány számára – mesélte.

Gyereknapot, farsangot, táborokat, közös túrákat és sok más programot szervez az alapítvány


A Mosolygós Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi tagjai és a rengeteg önkéntes pedig azóta bebizonyította: néha egy jó szó, pár kellemes, családias légkörben eltöltött óra csodákra képes, valóban mosolyt lehet csalni az egyébként nehéz körülmények között élő gyermekek arcára. A küldetést az ünnepi programon is sikerült teljesíteni, hiszen fellépőkkel várták a gyerekeket és szüleiket, illetve a torta sem maradhatott el, egy óriási, több mint százszeletes édességgel ünnepeltek.


Néhány gyerkőc számára még boldogabb lehetett ez a születésnap, a Puskinban ugyanis kiállították Az én születésnapom című pályázatra érkezett rajzokat, amelyeken a kicsik azt mutatták be, hogyan telt az ő legszebb születésnapjuk vagy épp milyet szeretnének. Több száz pályamű érkezett, a legjobbakat pedig ezen a délutánon díjazták, ők ajándékcsomagot kaptak, a T-Szol Zrt. és az alapítvány jóvoltából.
Az ünneplés után a munka folytatódik, a nyári táborok után a következő dolgosabb időszak épp most, karácsony előtt következik, amihez a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány munkatársai és önkéntesei már 15 évnyi tapasztalatot használhatnak fel.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.