EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 07., vasárnap
Róbert

Egyéb XXII.kerület

25 éve a rózsavölgyi közösség szolgálatában

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte a Rózsavölgy Egyesület a Rózsavölgyi Közösségi Házban. Karsay Ferenc polgármester úgy fogalmazott: a mi településünkön nagy hagyománya van a civil életnek, több mint százéves egyesületek, polgári körök működnek, például a Nagytétényi Polgári Kör vagy a Barossi Polgári Kör, illetve az egykori Kistétényi, mai Budatétényi Polgári Kör.

– Jól illeszkedik ebbe a sorba a Budafok-Tétényi Baráti Körök Egyesülete és természetesen a Rózsavölgy Egyesület is. Ifjabb testvérekként közös célok, közös értékek mentén működnek. A tagok áldozatos, önzetlen társadalmi munkát végezve, szeretettel teszik a dolgukat. Ettől működnek ezek a közösségek.

Németh Zsolt országgyűlési képviselő köszöntőjében hangsúlyozta: rendszerváltó intézmény a Rózsavölgy Egyesület, ezért is indokolt az emlékezés.

Karsay Ferenc polgármester és Németh Zsolt országgyűlési képviselő is együtt ünnepelt a rózsavölgyiekkel (Fotó: budafokteteny.hu)

– Negyedszázaddal ezelőtt általában „a közösség” volt betiltva Magyarországon, ami élt, azt el kellett pusztítani, erről szólt negyven esztendő. Amikor a rendszerváltozás megtörtént, nem csoda, hogy alapvetően az egyesülésnek, a gyülekezési szabadságnak a gyümölcsét kezdte el Magyarország megízlelni, gomba módra bújtak elő a föld alól – képletesen szólva – ezek a közösségek. Kulcsfontosságú szerepe volt Lázár Imrének, a Rózsavölgy Egyesület elnökének, akit gyerekkorom óta volt szerencsém ismerni, hiszen édesapám, Németh Géza református lelkész szűk baráti köréhez tartozott.

Lázár Imre, a Rózsavölgyi Egyesület elnöke a vendégekkel

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.