EUR: 317,77 Ft
CHF: 281,26 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb XXII.kerület

25 éve a rózsavölgyi közösség szolgálatában

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte a Rózsavölgy Egyesület a Rózsavölgyi Közösségi Házban. Karsay Ferenc polgármester úgy fogalmazott: a mi településünkön nagy hagyománya van a civil életnek, több mint százéves egyesületek, polgári körök működnek, például a Nagytétényi Polgári Kör vagy a Barossi Polgári Kör, illetve az egykori Kistétényi, mai Budatétényi Polgári Kör.

– Jól illeszkedik ebbe a sorba a Budafok-Tétényi Baráti Körök Egyesülete és természetesen a Rózsavölgy Egyesület is. Ifjabb testvérekként közös célok, közös értékek mentén működnek. A tagok áldozatos, önzetlen társadalmi munkát végezve, szeretettel teszik a dolgukat. Ettől működnek ezek a közösségek.

Németh Zsolt országgyűlési képviselő köszöntőjében hangsúlyozta: rendszerváltó intézmény a Rózsavölgy Egyesület, ezért is indokolt az emlékezés.

Karsay Ferenc polgármester és Németh Zsolt országgyűlési képviselő is együtt ünnepelt a rózsavölgyiekkel (Fotó: budafokteteny.hu)

– Negyedszázaddal ezelőtt általában „a közösség” volt betiltva Magyarországon, ami élt, azt el kellett pusztítani, erről szólt negyven esztendő. Amikor a rendszerváltozás megtörtént, nem csoda, hogy alapvetően az egyesülésnek, a gyülekezési szabadságnak a gyümölcsét kezdte el Magyarország megízlelni, gomba módra bújtak elő a föld alól – képletesen szólva – ezek a közösségek. Kulcsfontosságú szerepe volt Lázár Imrének, a Rózsavölgy Egyesület elnökének, akit gyerekkorom óta volt szerencsém ismerni, hiszen édesapám, Németh Géza református lelkész szűk baráti köréhez tartozott.

Lázár Imre, a Rózsavölgyi Egyesület elnöke a vendégekkel

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.