EUR: 344,81 Ft
CHF: 320,11 Ft
2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Külföld

700 kiló kokaint foglaltak le egy jachton

Az ausztrál rendőrség lefoglalt 700 kilogramm kokaint egy jacht hajótestében, az ország keleti partvidékén szerdán, három embert őrizetbe vettek.

A Catana 42 nevű hajó Tahitiból érkezett, és a hatóságok Új-Dél-Wales állam Toronto városának külterületi részén, Lake Macquarie-nél tartóztatták fel. A lefoglalt kokain piaci értéke 245 millió ausztrál dollár (50,2 milliárd forint). A kereskedelmi mennyiségű kábítószer behozataláért akár életfogytig tartó börtönbüntetés is kiszabható.


Neil Gaugham rendőrfőnök-helyettes azt mondta, hogy a jacht “bejárta a fél Csendes-óceánt”, mielőtt feltartóztatták. “Nincs mit csodálkozni azon, hogy a bűnszövetkezet ravasz módszereket vet be, ilyen nagy távolságokat tesz meg, vállalva az óceánok átszelését is egy ilyen kis hajóval, a kábítószer behozatala érdekében” – tette hozzá a tisztviselő, utalva arra, hogy a jacht nem a legrövidebb úton jutott el Ausztráliába.

Az ausztrál hatóságoknak idén februárban volt történetük eddigi legnagyobb kábítószerfogása: 1,4 tonna súlyú, több mint 312 millió ausztrál dollár (64,8 milliárd forint) értékű rakományt foglaltak le egy jachton Új-Dél-Wales partjainál.

Kapcsolódó Cikkek