EUR: 350,07 Ft
CHF: 330,74 Ft
2020. május 25., hétfő
Orbán

Egyéb Kecskemét

900 fát ültettek a Mercedesnél

900 fát ültettek a múlt héten a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.-nél. A gyárhoz vezető úton elültetett fák egy-egy gyermeket szimbolizálnak. Kovács Tamás ügyvezető igazgató nemcsak megálmodta az eseményt, maga is ásót, lapátot ragadott.

A mostani faültetés nem az első eset a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. történetében. A vállalat „Zöld Gyár Programja” során számos alkalommal ültettek fákat, tujákat a dolgozók. A gyár építésekor több mint 3000 juhar- és kőrisfa, 2015 végén több mint 1500 tuja, majd tavaly 600 kínai császárfa került a kecskeméti gyár területére.


Kovács Tamás ügyvezető igazgató ásóval a kezében éppen díszfacsemetét ültet a gyár kertjébe
fotó: hiros.hu

A szerdai faültetés apropóját az adta, hogy ötéves lett az autógyár, Kovács Tamás ügyvezető ötlete nyomán pedig minden egyes dolgozó itt született gyermekének ültettek egy fát. Az esemény különlegessége, hogy a munkatársak gyermekeinek neve is felkerült a csemetékre, így a 900 fának mindenképp lesz gazdája, aki neveli, ápolja.

Kovács Tamás hangsúlyozta, a környezetvédelem a vállalat nagyon fontos stratégiai célja, amit nem csupán a technológiák megtervezése során tartanak szem előtt. Az elmúlt öt évben közel három hektár zöldterületet ültettek, a körülbelül 5000 a fa, cserje, örökzöld pedig éves szinten körülbelül 300 tonna szén-dioxidot tud megkötni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Elektromos autógyár Ózdon?

  Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

 • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.

 • Balett a parkban

  Balett a parkban

  A Miskolci Balett táncosai is, akik Miskolc város napja és a közösségek hetének alkalmából szabadtéri táncimproviázciót mutattak be a Bársony János utcában.