EUR: 332,24 Ft
CHF: 302,52 Ft
2019. október 14., hétfő
Helén

Egyéb II.kerület IX.kerület

A Családbarát Vállalatok mellé jön a Kopp Mária Intézet

Kopp Máriáról nevezik el az új népességkutató intézetet (Fotó: Máté Krisztián)

A budai székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom immár ötödik alkalommal díjazta Az év Családbarát Vállalatait. A Budapest Music Centerben megrendezett gálán  Skrabski Fruzsina, a mozgalom elnöke köszöntötte a vendégeket, akit a december 1-jétől működő, az édesanyjáról elnevezett Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) intézetről is kérdeztünk.

A Családbarát Vállalat-gálán Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hangsúlyozta, hogy a munkavállalás az egyén és a közösség életminősége szempontjából is kiemelendő. Bejelentette, decembertől megkezdi működését a Kopp Mária nevével fémjelzett Kincs (Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért). Skrabski Fruzsina, Skrabski Árpád és Kopp Mária lánya kérdésünkre elmondta, nagy öröm számára, hogy édesanyja ennek az új intézetnek a nevében tovább él.


– Egyedülállónak tartom azokat az erőfeszítéseket, amelyeket a kormány a családokért tesz, és ennek egy újabb állomása a Kincs intézet felállítása. Remélem, hogy szellemiségében képviselni fogja azt a nyitott és pozitív gondolkodást, amilyen anyukám hozzáállása volt a világhoz és a kutatásokhoz.

A gálán felszólalt Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete is, aki a technológiai  forradalom nyújtotta lehetőségeket kiemelve beszélt az Egyesült Királyság legjobb gyakorlatáról: kiemelte azokat a szabályokat, amelyek az elmúlt években lehetővé tették, hogy a munkáltatók alkalmazottaik számára biztosítsák a munka és magánélet közti egyensúlyt. Videón keresztül üzent a jelenlévőknek Csíkszentmihályi Mihály pszichológus professzor is. Kiemelte, hogy a dolgozók igényeit figyelembe vevő munkáltatói hozzáállás nemcsak a munkavállalók életminőségét javítja, hanem a vállalat profitabilitását is növeli. A professzor jókívánságait fejezte ki a Három királyfi Mozgalomnak. Novák Katalin államtitkár azzal gratulált a díjazottaknak, hogy a minisztérium a továbbiakban is támogatja a családbarát civil kezdeményezéseket.


A Családbarát Vállalat díjazottjai:

Nagyvállalat kategória: Celanese Magyarország Kft.
A Celanese kismamákat támogató programjával emelkedett ki a pályázók közül. A várandós munkavállaló náluk minden információt és segítséget megkap a gyermekvárás időszakában, illetve a visszatérés előtt és alatt is. A dolgozókat ezentúl az irodában gyümölcsökkel, vitaminokkal és motivációs előadásokkal támogatják, hogy testben és lélekben is erősek tudjanak maradni.

Közepes vállalat kategória: MetLife Zrt.
A kismamák támogatására a MetLife is nagy hangsúly helyez. A MetLife számos családbarát intézkedése közül ki kell emelni a Buddy programot, melyben az újszülött mellől visszatérő munkavállalók mellé támogató személyeket rendelnek a szervezetből.

Kisvállalat kategória: PC Trade Systems Kft.
A cég felismerte, hogy a vakáció amekkora öröm a gyereknek, akkora fejtörést okoz a szülőknek. A vállalat erre a problémára tematikus táborokat kínál megoldásul, így minden gyermek kiválaszthatja, ami a legjobban érdekli.

Különdíj:
Morgan Stanley Magyarország Elemző Kft
. a „Return to Work – Lendüljön Újra Munkába” programért.

Családbarát vállalat címet kaptak: BDO Magyarország, BPO Audit Tax, British Petrol – BP GBS Europe, Budapest Bank Zrt., Diageo Kft., Egis Gyógyszergyár Zrt., Gallus Kft., HR Partner Consulting Kft., Lechner Nonprofit Kft., MAVIR Zrt., National Instruments – NI Hungary Kft., Profigram Kft.,
Prolan Zrt., RICOH Hungary Kft., Salva Vita Alapítvány, SHS Kft., Szent Kristóf Szakrendelő Közhasznú Nonprofit Kft., Új Ház Centrum SZ+C Stúdió Kft.

Videókülöndíjat kapott a City Bank Europe plc.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.