2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Egyéb Szolnok

A csillagászatról szól a november

A TIT Uránia Bemutató Csillagvizsgálóban novemberben sem tétlenkednek a csillagászok: Szabó Szabolcs Zsolt és Bekker Attila két hete örökítették meg a képen látható „majdnem teliholdat” (a fotó éjszaka készült, de a teljes holdtölte hajnalban következett be), eközben pedig a csillagvizsgáló Kopernikusz-körének tagjai a magyar tudomány ünnepéhez kapcsolódva minden héten más és más témában tartanak előadásokat.

November első hétvégéjén Molnár Nikolett tartott előadást a magyar exobolygó-kutatások témakörében, a múlt héten Deák Szabolcs fejtette ki, hogyan és milyen eredménnyel vesz részt Magyarország az űrkutatásban. Ezenkívül még két rendezvénnyel várnak minket a téma szakértői: november 17-én Halmai István beszél a XX. század első felének csillagászatáról a korabeli Magyarországon, 24-én pedig Szabó Szabolcs Zsolt tart előadást  a szolnoki csillagászati életről. Derült idő esetén az előadások után távcsöves bemutató lesz a csillagvizsgáló tetején. Az eseményekre este nyolc órától várnak minden érdeklődőt.


Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.