EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Szolnok

A csillagászatról szól a november

A TIT Uránia Bemutató Csillagvizsgálóban novemberben sem tétlenkednek a csillagászok: Szabó Szabolcs Zsolt és Bekker Attila két hete örökítették meg a képen látható „majdnem teliholdat” (a fotó éjszaka készült, de a teljes holdtölte hajnalban következett be), eközben pedig a csillagvizsgáló Kopernikusz-körének tagjai a magyar tudomány ünnepéhez kapcsolódva minden héten más és más témában tartanak előadásokat.

November első hétvégéjén Molnár Nikolett tartott előadást a magyar exobolygó-kutatások témakörében, a múlt héten Deák Szabolcs fejtette ki, hogyan és milyen eredménnyel vesz részt Magyarország az űrkutatásban. Ezenkívül még két rendezvénnyel várnak minket a téma szakértői: november 17-én Halmai István beszél a XX. század első felének csillagászatáról a korabeli Magyarországon, 24-én pedig Szabó Szabolcs Zsolt tart előadást  a szolnoki csillagászati életről. Derült idő esetén az előadások után távcsöves bemutató lesz a csillagvizsgáló tetején. Az eseményekre este nyolc órától várnak minden érdeklődőt.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.