2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Egyéb Hódmezővásárhely

A dublini siker után sem pihen a Hód-Fitness SE

Az október 21–22-i dublini Fit-Kid Európa Kupán taroltak a vásárhelyi fitneszes lányok, több aranyéremmel és számtalan dobogós helyezéssel zárták a versenyt. A nemzetközi megmérettetés után sem pihennek azonban: már a következő versenyükre készülnek.

Dublinban rendezték meg október 21–22-én a XV. Fit-Kid Európa Kupát

– Ez egy közös siker. Nagyon sokat dolgoztunk. A konkrét felkészülés augusztusban kezdődött, de az idősebb, 5-ös, 6-os korcsoportban versenyzők mögött többéves munka van, illetve a kicsik mögött is minimum négy év felkészülés van. Számítottunk erre a sikerre, épp azért, mert nagyon sok munka van mögötte – fogalmazott Rácz Ildikó, a Hód-Fitness SE vezetőedzője, aki mellett Miklós Melinda edző, dr. Szatmári Zoltán akrobatikaedző, Gabrovits Péter akrobatikaedző és Szabó Márta Kata koreográfus dolgozott a lányokkal.


Rácz Ildikó, a Hód-Fitness SE vezetőedzője

Közel négyszáz versenyző érkezett a dublini megmérettetésre, köztük 108 magyar is. Az első napon, szombaton ketten jutottak be az Európa Kupa döntőjébe, név szerint Szkalonai Fanni és Törökgyörgy Adrienn. Utóbbi versenyzőnk meg is védte Európa-bajnoki címét, míg Fanni a 2. helyen végzett. Emellett az Open kategóriában három aranyérmet hoztak el a többi nemzet elől a vásárhelyeik: Bósz Milla, Hegyi Viktória és Preczer Szintia diadalmaskodott egyéniben. Csapatban sem kellett szégyenkezniük, hiszen például az I. korcsoportban az Óz nevű formáció (Bakos Fanni, Kassai Maja, Nagy Viktória, Pálvölgyi Zita, Preczer Szintia, Ruzsity Jázmin) ugrálta fel magát a dobogó legfelső fokára.

Törökgyörgy Adrienn, a Hód-Fitness SE versenyzője megvédte Európa-bajnoki címét Dublinban.

A gyerekek mindössze pár nap pihenőt kaptak Dublin után. Már újra megkezdődtek az edzések, a felkészülés a következő versenyre. November 24-én már a következő évi kvalifikációs versenyen vesznek részt, amit Hódmezővásárhelyen rendeznek meg.


Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.