2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Belföld

A Fidesz már készen áll a választási küzdelemre

A Fidesz már készen áll a választási küzdelemre – mondta a Magyar Időknek a párt alelnöke és frakcióvezetője.

Gulyás Gergely a lap szombati számában megjelent interjúban hangsúlyozta, a Fideszben mindenki tudja, hogy a 2018-as választás tétje óriási. “A baloldal 2002-ben lényegesen jobb állapotban volt, mégis csődbe vezette az országot. Elképzelni is ijesztő, ha most győznének, mit kezdenének a hatalommal – fogalmazott”.


A párt vasárnapi kongresszusával kapcsolatban kiemelte, ha az elnökség után a kongresszus is úgy dönt, akkor Novák Katalin családügyi államtitkár lesz a Fidesz elnökségének új tagja. Novák Katalin szakterületére utalva megjegyezte, “a népesedéspolitikának kiemelt helye van a gondolkodásunkban”.

A kongresszus legfontosabb feladata a választásra való felkészülés és a számadás lesz Gulyás Gergely szerint. A választókerületi képviselőjelöltek kiválasztásával kapcsolatban elmondta, december elején az országos választmány fogja megerősíteni az egyéni választókerületekben induló jelölteket. “A Fidesz-KDNP pártszövetség szervezettségét és a kampányra való felkészülés tervezettségét jól bizonyítja, hogy a 106 választókerület több mint 90 százalékában már tavaly decemberben döntés született arról, hogy ki indul jelöltként.”


Beszélt arról is, hogy “az ellenzék látványos impotenciája csak növeli a mi felelősségünket”. Úgy vélekedett, az MSZP-nek már 1990-ben szét kellett volna esnie, mert akkor esély lett volna arra, hogy nemzeti alapon álló baloldali, szociáldemokrata párt jöjjön létre. Kitért arra, hogy szerinte a 106 egyéni körzetben valószínűleg mindenhol lesz egy baloldali, egy jobbikos és egy kormánypárti jelölt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek