EUR: 320,50 Ft
CHF: 283,38 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Veszprém

A hátrányos helyzetű fiataloknak segített a Zonta

Péntek este a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület javára szerveztek koncertet a Pannon Egyetem aulájában.

A segíteni akarás hozta létre a Zonta Hölgyklubot az Egyesült Államokban 1919-ben. Azóta a világ több pontján jöttek létre aktív, környezetükre, hölgytársaikra figyelő nőkből álló szervezetek, többek között nálunk is. A betegek világnapján Veszprémben a Csolnoky Ferenc Kórház számára gyűjtöttek, majd egy hátrányos helyzetű család számára létrehozott mezárverésben segítettek, péntek este pedig a szokásos adventi koncertjüket tartották meg, amelynek teljes bevételét a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesületnek ajánlották fel.


Ünnepélyes keretek között adott koncertet a Magyar Honvédség Légierő Zenekara (fotó: Kovács Bálint)

– Büszkén vállaljuk, hogy klubunk egy immár 98 éves világszervezethez tartozik, amely a világ 67 országában több mint 30 ezer női taggal segít rászorulóknak, támogat tehetségeket, karol fel művészeket, nyújt segítő kezet a nőket érintő kérdésekben – mondta köszöntőjében a Pannon Egyetem aulájában péntek este, a 24. adventi Zonta-koncert előtt dr. Kristóf Mihályné, a klub veszprémi elnöke.

A Zonta rendezvényeinek háziasszonya dr. Kristóf Mihályné, a veszprémi klub elnöke volt (fotó: Kovács Bálint)

– A Zonta Club rendezvényeiben mindig olyan értékeket hordoz, amelyek segítenek még jobb hellyé tenni városunkat, segítenek nekünk is megélni az ünnepi pillanatokat, és nem utolsósorban példát állít elénk jó cselekedetből. Veszprémiként hálásak lehetünk, hogy az önzetlenség jegyében vállalnak szerepet a város közéletében. Úgy gondolom, hogy mai felajánlásuk is a lehető legjobb helyre kerül – mondta megnyitó beszédében a város nevében Ovádi Péter önkormányzati képviselő.


Az est folyamán Kruppa-Jakab Éva és Kertész Dóra közreműködésével a Magyar Honvédség Légierő Zenekara játszott ünnepi dalokat.

Pénteken nemcsak este, hanem délután is aktív volt a Zonta, ugyanis a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában nyitották meg Palásti Renáta festőművész kiállítását, akinek egy alkotását az esti koncerten azok között sorsoltak ki, akik tombolajegyet vásároltak.

A színházban Keller Márton közreműködése után Oberfrank Pál színházigazgató azt mondta, évről évre helyet adnak olyan rendezvényeknek, amelyek fontosak Veszprém közéletében. A Zonta női tagjait dicsérve megjegyezte: „Továbbvisznek minden olyan értéket, amelyekre a férfiak bizonyos mélységekben nem képesek.”

Kapcsolódó Cikkek