2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Békéscsaba

A hiányszakmák felé irányult a figyelem

Idén is számos kiállító vállalkozás, oktatási intézmény és más szervezet várta az érdeklődő fiatalokat és idősebbeket Békéscsabán, hogy segítséget nyújtsanak a pályaválasztás vagy éppen a pályaváltás előtt állóknak.

Az idén ismét megszervezte a Pályaválasztási Vásárt a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabán. A rendezvény egyik kiemelt célja, hogy olyan információt nyújtson a pálya-, szakma- és iskolaválasztás előtt álló általános, közép- és felsőfokú oktatási intézmények tanulói, valamint a pályakorrekciót tervező felnőttek számára, amellyel segítheti a munkaerőpiaci igényekhez igazodó pályadöntés meghozatalát.


Rengetegen látogattak ki idén is a rendezvényre

A rendezvényen dr. Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is köszöntötte a résztvevőket, hangsúlyozva, hogy szervezetük számára is fontos a pályaorientáció támogatása. Hozzátette, a kamarának a szakképzés területén is fontos feladatai vannak. Segítségével mód és lehetőség nyílik olyan kérdésekben is tájékozódni, mint a tanulószerződések és a hiányszakmák.

A rendezvény lehetőséget teremt az iskolákkal, a felnőttképzési intézményekkel, a munkáltatókkal és a pályaválasztásban érintett szervezetekkel való személyes találkozásra, ezáltal is elősegítve, hogy a pályadöntés előtt állók olyan pályát válasszanak, amely megfelel egyén készségeiknek, adottságaiknak, érdeklődési körüknek, valamint a munkaerőpiaci igényeknek. Kiemelt cél, hogy ösztönözzék a pályadöntés előtt állókat arra, hogy a hiányszakmai képesítések valamelyikét válasszák.

Az idén 34 középfokú oktatási intézmény, 7 felsőoktatási intézmény, 5 felnőttképzési intézmény, 8 egyesület, szakmai támogató szervezet, 5 kamarai vagy érdekvédelmi szervezet és 6 közigazgatási szerv képviseltette magát. Mellettük a rendezvény két napján 46 munkáltató is jelen volt, többek között olyanok is, akik gyakorlati képzőhelyként vesznek részt a megyei szakképzés rendszerében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.