EUR: 322,13 Ft
CHF: 281,75 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Belföld

A holokauszton viccelődtek a jobbikosok

Egyre vérlázítóbb dolgok derülnek ki a Jobbikkal kapcsolatban. A párt számos antiszemita botránya után tegnap nyilvánosságra került egy felvétel, amelyen az hallható, hogy két jobbikos politikus a több millió ember halálát okozó holokauszton viccelődik.

Az auschwitzi haláltábor kapuján álló feliratot idézik röhögve az önfenntartó börtönök kapcsán a Jobbik politikusai a Szent Korona Rádió Sin City című műsorában – írja a mandiner.hu. A hangfelvételen a Jobbik országgyűlési képviselője, Apáti István és a Jobbik volt parlamenti képviselője, jelenleg a jobbikos tiszavasvári önkormányzat alkalmazásában álló Zagyva György Gyula párbeszéde hallható, ami után kitör a röhögés a stúdióban.


– Semmi baj, a munka nemesít – mondja Apáti István, amire Zagyva gyomorforgató viccel kontráz rá: „Meg néha szabaddá is tesz.”

Mint ismert, az auschwitzi haláltábor kapuja fölött az „Arbeit macht frei”, vagyis a munka szabaddá tesz felirat volt olvasható.


Fotó: wikimedia.com

Mint a Lokál beszámolt róla, Apáti korábban egy hangfelvétel tanúsága szerint azt is mondta: „Ezekkel a sajátos étkezési és öltözködési szokásokkal rendelkező, nem biztos, hogy keresztény vallású szavazókkal tudta ő (az MSZP-s Szanyi Tibor – a szerk.) megnyerni a választásokat.” Apátinak – ahogy több más jobbikosnak – sem ez volt az első durván rasszista, antiszemita vagy kirekesztő megnyilvánulása. A párt politikusai rendszeresen tettek becsmérlő megjegyzéseket a romákra vagy a melegekre, utóbbiakat egy törvényjavaslatuk szerint bizonyos esetekben börtönnel is büntették volna.

– A Jobbik eddig nem bizonyította hitelesen, hogy eltávolodott volna a rasszizmustól, tévedés lenne a baloldali szavazók részéről átszavazni rá, Apáti István jobbikos képviselő mondatai pedig nyíltan zsidóellenesek – ezt már Gerő András történész mondta a Jobbik képviselőjének zsidókat becsmérlő kijelenté­sei kapcsán.

Gerő András történész
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Köves Slomó, az az EMIH vezető rabbiját nem lepte meg a felvétel. – Egy olyan párt képviselője mondta, amely az elmúlt 15 évben a rasszizmusra építette politikáját, és most úgy akar mosakodni, hogy közben elfelejt kilépni az ürülékes vödörből. Ennek a pártnak az elnöke még idén januárban is azt mondta, hogy ha kiderülne róla, hogy zsidó akkor lemondana a párt vezetéséről. Mi ez, ha nem antiszemitizmus? – mondta.

Zagyva György Gyula, a Jobbik volt országgyűlési képviselője
MTI Fotó: Illyés Tibor

Gyomorforgató poén

Apáti István: „Semmi baj, a munka nemesít.”

Zagyva György Gyula: „Meg néha szabaddá is tesz.”

További cikkek:

Nem lesz független a Magyar Nemzet

Kriptahangulat uralkodik a Magyar Nemzet szerkesztőségében azok után, hogy kedden Simicska Lajos tulajdonos kirúgta D. Horváth Gábor főszerkesztőt. Helyét Schlecht Csaba, a szintén a milliárdos érdekeltségébe tartozó Lánchíd Rádió főszerkesztője veszi át, aki a jövőben minkét orgánum vezetését ellátja. Schlecht rögtön ki is állt a Jobbik mellett egy nyilatkozatával. A Soros-féle 444.hu szerint Simicska Jobbik-szimpátiája a Magyar Nemzetnél eddig is érzékelhető volt, de a baloldali-liberális lapoktól érkező újságírókat ez idáig nem kényszerítették arra, hogy tolják Vona Gábor pártjának szekerét. Most ennek lehet, hogy vége. A lap beszélt olyan újságíróval, akit már kedden arra kértek, hogy idézze hosszabban a Jobbik nyilatkozatát, ezért már a távozáson gondolkodik.

– Schlecht szerda délután újságírók előtt azt mondta, hogy nem tudja garantálni a Jobbiktól való függetlenséget – írja a 444.hu. A balliberális hvg.hu szerint az újságírók álláspontja egyértelmű: a tulajdonos (vagyis Simicska) letette a garast a Jobbik mellett. A portál forrásai szerint Schlecht szerdán azt kérte az újságíróktól, hogy legyenek lelkesek és segítsenek a kormány leváltásában. Azt mondta, nem lesznek pártlap, de függetlenek sem.

Ezek után érdekes, hogy a korábban a médiapiaci változásokkal előszeretettel foglalkozó (és szintén Simicska tulajdonában lévő) Hír TV Egyenesen című műsorában az ATV-től érkező Kálmán Olga egyetlen vendéget sem hívott meg a saját munkahelyét is érintő változásokkal kapcsolatban. Úgy tűnik tehát, hogy csak akkor fontos számukra a sajtó szabadsága, ha nem a saját házuk táján kell(ene) söprögetni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tömegek a Gerecse Kapujánál

  Tömegek a Gerecse Kapujánál

  A szép őszi időnek is köszönhető, hogy a szabadidős programokat kedvelők szívesen keresik fel a térség új turisztikai központját, az augusztusban átadott Gerecse Kapuját és környékét.

 • Mák Kata: Hálás vagyok a sorsnak, hogy édesanya lehetek

  Mák Kata: Hálás vagyok a sorsnak, hogy édesanya lehetek

  Mák Kata nevéhez híven mindig is hitt a fortuna erejében, hiszen az élet olyan lehetőségeket sodort elé, amik által elérte az álmait. A SzerencseSzombat háziasszonya leginkább azért hálás a sorsnak, hogy hamarosan megszületik első gyermeke, akinek már most a kistestvért terveznek párjával.

 • Megint az Orbán családról hazudozik a baloldali média

  Megint az Orbán családról hazudozik a baloldali média

  Újabb nagyon aljas álhír terjedt el a magukat függetlennek hazudó baloldali fake news portálokon. A balliberális propagandagépezet most épp arról hazudott, hogy Orbán Viktor miniszterelnök lánya, Flóra katonai gépen utazott haza Ciprusról.

 • Innovációban támogatják az ipari szereplőket

  Innovációban támogatják az ipari szereplőket

  – Hatalmas kihívás elé állítja az autóipari szereplőket a hónap elején Luxemburgban született EU-döntés, amelynek értelmében 2030-ig az autógyártó vállalatoknak 35 százalékkal kell csökkenteniük szén-dioxid-kibocsátási értékeit, ezért ezen a területen a jövőben az eddiginél is fontosabb lesz a kutatás-fejlesztés és az innováció – jelentette ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a szerdán megnyílt Automotive Hungary 2018 6.