EUR: 348,16 Ft
CHF: 326,34 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Kecskemét

A Jazzfőváros jövője a tét

Már nem kell sokat várnunk arra, hogy a tél beköszöntével a Bohém Ragtime Jazz Band nevű zenekart is újra halljuk városunkban. Az idei jótékonysági koncerttel saját maguk segítése a cél. A bohémek december 3-án, este hat órakor lépnek színpadra a Hírös Agórában, Jazzlegendák 1. címmel. 

Hogy miért Jazzlegendák 1. lett az előadás címe? Ez egy háromrészes programsorozat első estéje lesz, hiszen a mostani mellett február és május első vasárnapján is rendeznek egy-egy Jazzlegendák című koncertet. Ezzel egy kicsit a kecskeméti Bohém-klub megszűnte miatti űrt is szeretné pótolni az együttes.


Bohém Ragtime Jazz Band
fotó: hiros.hu

Kivételesen idén saját javukra muzsikálnak a formáció tagjai. Ittzés Tamás, a zenekar hegedűművésze elárulta, hogy – önmagukon kívül eső okokból – most óriási támogatásra lesz szükségük, hogy a jövő évben újra megrendezhessék a Jazzfőváros elnevezésű fesztivált. A 2017-es rendezvény volt a 34. jazzfesztivál, amelyet Kecskeméten szervezett. Anyagilag körülbelül ugyanúgy állt össze, mint a tavalyi, csak éppen a 2016-os nagymértékű állami támogatás az idén elmaradt. Így végül nettó 12,6 milliós mínusszal zártak. Azóta ez 6,6 millióra olvadt, mert kapnak két utólagos támogatást a minisztériumtól, de ez még mindig túl nagy hiány ahhoz, hogy úrrá tudjanak lenni rajta további külső segítség nélkül.

10 év alatt 10 különböző szociális és kulturális szervezetet segítettek az év végi jótékonysági koncertjükkel, de most azt érzik, hogy kivételesen a saját megsegítésükre kell gyűjteniük.

Ha önök is szeretnék támogatni a Bohém Ragtime Jazz Bandet, a bohem.shoprenter.hu oldalon vásárolhatnak belépő- és támogatói jegyeket, valamint bérleteket a háromalkalmas koncertsorozatra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.