EUR: 312,17 Ft
CHF: 267,65 Ft
2018. március 23., péntek
Emőke

Külföld

A jogsi szerint az “apám háza” a hivatalos lakcím

Pedig nem is szőke Ms. Eve Paterson. Sötétbarna a haja, de akármelyik szőke nős vicc főhősével felveszi a versenyt. A 18 éves lány jogosítványa megújításakor a lakcím rovatba azt írta: apám háza…

A legszebb  az egészben, hogy az autóvezetői engedélyt kiállító brit hatóság, a Driver and Vehicle Licensing Agency (DVLA) gond nélkül azt írta a hivatalos kártyára: “my dad’s house”, azaz apám háza. Nem csoda, hogy miután Eve kézhez kapta a jogsiját, előbb jót nevetett saját figyelmetlenségén, majd lefényképezte és mindannyiunk, illetve a hivatal okulására feltette a Twitterre.


– Meg kellett újítanom a jogsimat, és véletlenül az apám házát jelöltem meg lakhelyemként. Miért? Mert hülye voltam – osztotta meg önkritikus bejegyzését Eve, melyre szinte azonnal számtalan, nem éppen finomkodó komment érkezett.

Igaz, sokak szerint nem Eve, sokkal inkább a DVLA volt hülyébb a sokévi átlagnál, mások szerint nincs ezzel semmi baj, hiszen a tinédzser tényleg az apja házában lakik.

Mellesleg a comparethemarket.com kutatásai szerint Nagy-Britanniában 1.5 millió járművezetőnek hibás cím szerepel az engedélyén, s mindannyiukat komoly pénzbírsággal kellene sújtani.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tűzszünet kezdődött Szíriában

  Tűzszünet kezdődött Szíriában

  Csütörtök éjjel kezdődő tűzszünetről sikerült megállapodni a második legnagyobb kelet-gútai fegyveres szervezettel, a Fajlak ar-Rahmán nevű iszlamista csoporttal – jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH), valamint a damaszkuszi rezsimet támogató Hezbollah libanoni síita milícia által működtetett sajtó.

 • 600 vendég Harry hercegék esküvőjén

  600 vendég Harry hercegék esküvőjén

  Harry herceg és amerikai menyasszonya, Meghan Markle hatszáz vendéget hívott meg májusi esküvőjükre, de a listán szereplő neveket egyelőre nem hozták nyilvánosságra – közölte csütörtökön a Kensington-palota.

 • Hétéves kislányt erőszakoltak meg a migránsok

  Hétéves kislányt erőszakoltak meg a migránsok

  Nem bírnak állati ösztöneikkel a Németországba betelepülő migránsok. A német Bild című lap szerint nagy erőkkel kellett kivonulnia a rendőrségnek a Hamburg Bahrenfeld kerületében található menekülttáborba. A bejelentés szerint egy hétéves kislányt erőszakolt meg öt arab férfi.