2020. június 07., vasárnap
Róbert

Belföld

A jövő hétvégén országszerte megkezdődnek az ünnepi gyermekprogramok

A jövő hétvégén országszerte megkezdődnek az ünnepi gyermekprogramok – írta a Magyar Idők.

A lap szombati száma szerint hagyományosan vonzó program Mikulás alkalmából a családi vonatozás, amelyre a vasút-üzemeltető társaságok szórakoztató, meglepetésekkel tűzdelt ünnepi programokat, illetve krampuszokkal, manókkal kísért különjáratokat szerveznek, óriási érdeklődés mellett. A vonatozós adventi élmények sora a nagyszakállúval egész jövő hétvégén, illetve december 6-ig tart.


Közölték, a tradicionálisnak mondható M2 Télapó expressz idén is kigördül a Nyugati pályaudvarról december első hétvégéjén. A családok, manók kíséretében, ünnepi díszbe öltözött gőzmozdonnyal utazhatnak a Nyugati pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba, hogy ott egy felejthetetlen Mikulás-váró, adventi ünnepen vegyenek részt.

A hűvösvölgyi gyermekvasút az idén 21 éve nyújtja Budapest legnépszerűbb téli gyermekprogramját. A jövő héten szombaton és vasárnap a nagyszakállú és segítői, a krampuszok ismét birtokba veszik a Gyermekvasutat, hogy együtt vonatozzanak a kicsikkel közös éneklés és szórakoztató játékok mellett. A gyerekek édességekből összeállított mikuláscsomagot kapnak ajándékba. A vonatok hagyományosan a Hűvösvölgy állomásról indulnak, ahol az érkezőket a krampuszok gyermekprogramokkal és finomságokkal várják.


Egész napos vidám, ünnepi rendezvényt kínálnak kicsiknek és nagyoknak a Vál-völgyi Kisvasúton – olvasható a Magyar Időkben. Tavaly több mint kétezer látogatót vonzott a program. Ezúttal is nagy érdeklődésre számítanak, mivel nem egy hétköznapi utazásra hívják a látogatókat a jövő hétvégén Vál-völgyébe, hanem egy csaknem egyórás varázslatos kalandot ígérnek, ami a felnőtteknek is kellemes kikapcsolódást jelent. A Fejér megyei kisvasút ezúttal különleges köntösben mutatkozik be: pompázó világítással díszítik a mozdonyt és a fűtött vagonokat, ahol Manók várják a gyermekeket, akik a rénszarvas kvízfeladványainak megválaszolásáért ajándékokat osztogatnak. December 1-jére és 3-ára három időpontban a felcsúti Pancho Arénába is külön körutat szerveztek a látogatóknak, a világszínvonalú stadionban többek között Puskás Ferenc relikviáit lehet megcsodálni.

A lap tájékoztatása szerint az idén 15. alkalommal zakatol a diósgyőri Mikulás-vonat november 23. és december 17. között. A jubileumi alkalomra számos meglepetéssel készült a társulat: a diósgyőri Mikulás-vonat sem egy hétköznapi utazást jelent a lillafüredi kisvasúton, hanem felejthetetlen élményt a Mikulás varázslatos világában.

December 2-án Bécsbe indul az adventi különjárat, a MÁV-Start Mikulás-vonata a Keleti pályaudvarról. Az osztrák fővárosban egyéni kirándulásra és szervezett programokra is van lehetőség, például a híres gasztropiac, a Naschmarkt; a schönbrunni palota vagy az izgalmas tengeri kalandokat nyújtó Tenger háza felkeresésével. A résztvevők ellátogatnak Bécs legnagyobb karácsonyi vásárába is a városháza téren, a Rathauseplatra.

Kapcsolódó Cikkek