2020. június 02., kedd
Anita, Kármen

Egyéb Székesfehérvár

A jövő mesterei

Kiválósági érmet szerzett Abu-Dzabiban, a 2017-es WorldSkillsen a Fejér megyei Liszi Roland bútorasztalos és Stadler Bence épületasztalos, továbbá Zaja Dániel hegesztő, Takács Dániel virágkötő, Cseke Szabolcs festő, Bihary Gergely webfejlesztő, Svajda Viktória pincér, Takács Zoltán és Sipos Kristóf mechatronikai versenyzők, valamint Kovács Alexandra fodrász.

Egy bronzérmet és kilenc kiválósági érmet nyertek a magyar versenyzők a fiatal szakmunkások világversenyén, a WorldSkillsen október 15–18. között Abu-Dzabiban, ahol 51 szakmában mintegy 60 ország 1300
versenyzője indult. Magyarországot 19 szakmában 20 versenyző képviselte.


A magyar versenyzők festő, szakács, pincér, ápoló és gondozó, informatikai rendszerüzemeltető, cukrász, virágkötő, épületasztalos, bútorasztalos, ács, fodrász, gipszkartonszerelő, hegesztő, kőműves,
szépségápoló, villanyszerelő, víz-, gáz- és fűtésszerelő, webfejlesztő szakmákban egyénileg indultak, a mechatronikaversenyen kétfős csapat vett részt.

A kép jobb szélén Fejér a megyei Liszi Roland bútorasztalos és Stadler Bence épületasztalos Fotó: SkillHungay/kamara

Csapatversenyben Magyarország a top-teljesítő országok rangsorában – a versenyen szakmájában az első 25 százalékba bekerült versenyzők száma alapján – a 18. helyen végzett, az összes érem pontszáma szerint a 22.
helyen zárt. Bronzérmes lett Varga Ákos informatikai rendszerüzemeltető. A magyar versenyzők közül a legtöbb pontot Cseke Szabolcs festő, díszítőfestő szerezte, őt hirdették ki a nemzet legjobbjának.


Korábban 14, az idén már 19 szakmában jutottak el teljesítményük alapján magyar szakemberek a viadalra. A magyar versenyzők, a felkészítők, a szakiskolák mindent megtettek azért, hogy a magyar csapat sikeresen szerepeljen a világversenyen – fogalmazott Bihall Tamás, az MKIK oktatási és képzési ügyekért felelős alelnöke.
A WorldSkills-szervezet október 15-én bejelentette, hogy a fiatal szakmunkások világversenyének 2021. évi rendezési jogát Sanghaj nyerte meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Hol vagy, Brigitta?

  Hol vagy, Brigitta?

  A szekszárdi rendőrök keresik a 17 éves Kocsis Brigittát, aki március 28-án távozott engedély nélkül a szedresi lakásotthonból, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem ad magáról.