EUR: 321,86 Ft
CHF: 281,07 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Belföld

A kötelező kvóták elleni javaslat a szuverenitást védi

Magyarország szuverenitásának védelmében nyújtja be a kötelező betelepítési kvóta elutasításáról szóló országgyűlési határozati javaslatot a Fidesz, mert a bevándorláspolitika tagállami hatáskör – jelentette ki az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Kovács István hozzátette: a felső korlát nélküli kötelező betelepítésről és a menekültek elosztásáról szóló európai parlamenti határozat ugyanis sérti Magyarország szuverenitását.


A szuverenitás – amelynek egyik eleme, hogy egy ország maga dönthet arról, kit enged be a területére – legfőbb letéteményese az Országgyűlés. Erről nem dönthet sem az Európai Parlament, sem az EU más szerve – tette hozzá.

Magyarország mindig következetesen azt hangoztatta, hogy csak önkéntes alapon lehet bárkit befogadni. Ez a “karakán kiállás” pedig “folyamatosan szúrta Brüsszel szemét, ezért minden alkalmat megragadott, hogy belerúgjon Magyarországba és Lengyelországba” – mondta az elemző.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gránátot találtak Lánchídnál!

  Gránátot találtak Lánchídnál!

  Aknagránát került elő a fővárosban, a Lánchíd pesti hídfőjénél szerda délután; a tűzszerészek a robbanótestet elszállították – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

 • Országos közlekedésbiztonsági kampány: “Látni és látszani”

  Országos közlekedésbiztonsági kampány: “Látni és látszani”

  A látás és a láthatóság fontosságára figyelmeztető országos közlekedésbiztonsági kampány indult szerdán; a részt vevő gépjárművezetők térítésmentesen vizsgáltathatják át autójuk világító berendezéseit, gumiabroncsait és ellenőriztethetik a látásukat.

 • Orbán: Harcban állunk, de jól állunk

  Orbán: Harcban állunk, de jól állunk

  “Harcban állunk, de jól állunk” – fogalmazott a miniszterelnök Brüsszelben, az Európai Néppárt csúcstalálkozójára érkezve újságíróknak a migráció és a határvédelemmel kapcsolatos kérdésre.