2020. május 29., péntek
Magdolna

Belföld

A kötelező kvóták elleni javaslat a szuverenitást védi

Magyarország szuverenitásának védelmében nyújtja be a kötelező betelepítési kvóta elutasításáról szóló országgyűlési határozati javaslatot a Fidesz, mert a bevándorláspolitika tagállami hatáskör – jelentette ki az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Kovács István hozzátette: a felső korlát nélküli kötelező betelepítésről és a menekültek elosztásáról szóló európai parlamenti határozat ugyanis sérti Magyarország szuverenitását.


A szuverenitás – amelynek egyik eleme, hogy egy ország maga dönthet arról, kit enged be a területére – legfőbb letéteményese az Országgyűlés. Erről nem dönthet sem az Európai Parlament, sem az EU más szerve – tette hozzá.

Magyarország mindig következetesen azt hangoztatta, hogy csak önkéntes alapon lehet bárkit befogadni. Ez a “karakán kiállás” pedig “folyamatosan szúrta Brüsszel szemét, ezért minden alkalmat megragadott, hogy belerúgjon Magyarországba és Lengyelországba” – mondta az elemző.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Nyit a Plázs Siófok

    Nyit a Plázs Siófok

    A pünkösdi hétvégén, május 29-én megnyílik a nagyközönség előtt a siófoki Nagystrand és természetesen a nyári Balaton-parti ellazulás epicentruma, a Plázs is.

  • Mától lépnek életbe a budapesti enyhítések

    Mától lépnek életbe a budapesti enyhítések

    A készültség még jó ideig velünk marad, pillanatnyilag a rendkívüli jogrend megszüntetésére van lehetőség Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint. A politikus a csütörtöki kormányinfón elmondta, hogy a kormány szeretné fenntartani az idősek vásárlási sávjának lehetőségét.