2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb Szolnok

A kupában védhet címet a Dózsa

Az elmúlt hétvégén nyolc vízilabdacsapat számára a BENU Férfi Magyar Kupa négyes döntőjébe kerülés volt a tét. A címvédő Szolnoki Dózsa-Közgép a Racionet Honvéddal találkozott, és ahogy az borítékolható volt, „tükörsimán” jutott a Final Fourba.

Az odavágót szombaton tartották Budapesten, a Kőér utcai uszodában. A Dózsa olyan játékkal rukkolt elő, amelynek ellenfele nem találta az ellenszerét sem az első, sem a harmadik negyedben, hiszen a mérkőzés ezen periódusaiban a Honvéd nem tudott a szolnoki kapuba betalálni. Végül Cseh Sándorék 11-3-as győzelmet arattak, így meglehetősen nyugodtak lehettek a másnapi visszavágót illetően, amelyet ráadásul a tiszaligeti Vízilabda Arénában rendeztek meg.


Igazából a fővárosiak trénere, Vad Lajos sem táplált hiú reményeket a párbaj végkimenetelét illetően, hiszen az odavágón Szivós Mártont nem játszatta, vasárnap pedig már Kiss Gergely sem ugrott a medencébe. A Honvéd mestere nyíltan felvállalta, hogy a szerdai pécsi bajnoki találkozóra pihenteti játékosait, hiszen jórészt azon az összecsapáson múlik, hogy a gárda odaér-e a felsőházba. Nos, az biztos, hogy a kupa négyes döntőjébe nem érhet oda, hiszen a visszavágó még parádésabb szolnoki játékot hozott, aminek révén a hazaiak 21-6-os győzelmet arattak. Mezei Tamás és Aaron Younger komoly teljesítményt nyújtott, mindketten négy alkalommal találtak a hálóba.

Ahogy arra számítani lehetett, pokolian erős mezőny gyűlt össze a december 2–3. között tartandó Final Fourra, amelyet a Császár-Komjádi Béla Sportuszodában tartanak. Az Eger, a Ferencváros és az OSC mellett a Szolnok lesz még ott, így tulajdonképpen megjósolhatatlan, ki fogja elhódítani a trófeát.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.