2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Szolnok

A kupában védhet címet a Dózsa

Az elmúlt hétvégén nyolc vízilabdacsapat számára a BENU Férfi Magyar Kupa négyes döntőjébe kerülés volt a tét. A címvédő Szolnoki Dózsa-Közgép a Racionet Honvéddal találkozott, és ahogy az borítékolható volt, „tükörsimán” jutott a Final Fourba.

Az odavágót szombaton tartották Budapesten, a Kőér utcai uszodában. A Dózsa olyan játékkal rukkolt elő, amelynek ellenfele nem találta az ellenszerét sem az első, sem a harmadik negyedben, hiszen a mérkőzés ezen periódusaiban a Honvéd nem tudott a szolnoki kapuba betalálni. Végül Cseh Sándorék 11-3-as győzelmet arattak, így meglehetősen nyugodtak lehettek a másnapi visszavágót illetően, amelyet ráadásul a tiszaligeti Vízilabda Arénában rendeztek meg.


Igazából a fővárosiak trénere, Vad Lajos sem táplált hiú reményeket a párbaj végkimenetelét illetően, hiszen az odavágón Szivós Mártont nem játszatta, vasárnap pedig már Kiss Gergely sem ugrott a medencébe. A Honvéd mestere nyíltan felvállalta, hogy a szerdai pécsi bajnoki találkozóra pihenteti játékosait, hiszen jórészt azon az összecsapáson múlik, hogy a gárda odaér-e a felsőházba. Nos, az biztos, hogy a kupa négyes döntőjébe nem érhet oda, hiszen a visszavágó még parádésabb szolnoki játékot hozott, aminek révén a hazaiak 21-6-os győzelmet arattak. Mezei Tamás és Aaron Younger komoly teljesítményt nyújtott, mindketten négy alkalommal találtak a hálóba.

Ahogy arra számítani lehetett, pokolian erős mezőny gyűlt össze a december 2–3. között tartandó Final Fourra, amelyet a Császár-Komjádi Béla Sportuszodában tartanak. Az Eger, a Ferencváros és az OSC mellett a Szolnok lesz még ott, így tulajdonképpen megjósolhatatlan, ki fogja elhódítani a trófeát.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.