EUR: 317,51 Ft
CHF: 280,94 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Békéscsaba

A lakosság biztonsága érdekében végeznek fakitermelést

Ismét fakitermelési munkálatokra kerül sor Békéscsaba területén. A kivágott faanyagot ezúttal is rászoruló családok kapják majd.
Békéscsaba önkormányzata tájékoztatja a város lakosságát, hogy előreláthatólag 2017. november és december hónapban – időjárás függvényében – az Arany János Kollégium és a volt KISZ-tábor területén található önkormányzati tulajdonú erdőterületeken fakitermelési (tarvágási) munkát végez az erdőgazdálkodási feladatokkal megbízott vállalkozó.

Az erdőterület megújítását a jelenleg túlnyomórészt nemes nyárból álló faállomány életkora (minimum 45 év) és egészségi állapota indokolja, hiszen az ilyen korú nyárfaállomány erdészeti szempontból már túltartottnak számítA nyárfa életkorának előrehaladtával egészségi állapotát tekintve egyre hanyatlik, könnyen törik, a fa borulásveszélye is fennállhat. Az elmúlt években sajnálatos módon – vélhetően az időjárási viszonyok és a fák állapota miatt – több alkalommal dőlt ki nyárfa a területen, ami káreseményt okozott.


A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Erdőfelügyeleti Osztálya az önkormányzat részére olyan módon engedélyezte a kitermelési munkákat, hogy az erdőterületen megtalálható egészséges, szépen fejlett, állékony (kidőlésre nem hajlamos) kocsányos tölgyek hagyásfaként a területen hagyhatókígy ezek kitermelése nem szükséges.

A kitermelést követően az erdőterület pótlására legkorábban 2018-ban kerülhet sor. A kivágásból keletkezett tűzifa-minőségű (várhatóan mintegy 300 köbméter) faanyagot Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ által megadottszociális alapon összeállított listán szereplő rászoruló családoknak szállítják ki.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.