2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Kecskemét

A legkeményebb bringások a terepen tepertek

Bár a múlt szombaton hajnal óta esett, és a hőmérő „mutatója” is beragadt a hatos magasságában, a Winter Kúp elnevezésű bringaverseny indulóiban fel sem merült, hogy kihagyják a versenysorozat első fordulóját, amely a Hetényegyháza mögötti földutakon zajlott.

Hetényegyháza főutcáján, a Kossuth Lajos utcai bázison harmincegy, színes téli mezekbe öltözött kerékpáros gyülekezett. Regisztráció, rajtszámok átvétele, majd egy közel két kilométeres lassú rajt a Nyíri-parkerdő felé, a sínek előtt nagy levegő, majd elindult a háromkörös verseny. Innen már mindenki a saját elszántsága és állóképessége szerint tempózott a homokon, sáron, traktornyomokon, ügyelve a pályán felbukkanó autókra, motorokra, a kerekek által felszántott kanyarokra, a kanyarokban borulni készülő társakra, a hátulról hirtelen felbukkanó ellenfelekre.


Mindenki saját elszántsága és állóképessége szerint tempózott a homokon

Nem kellett nehezítés, a környezet adta magát. És rákészülni sem lehetett, mert ez a homokos talaj folyamatosan változik, állaga mindennap más és más. Ahogy azt a szervezők ígérték, valóban kemény volt a verseny. Nem úgy, mint az eső áztatta homokos, sáros talaj. A levegő csak addig tűnt hidegnek, amíg nem pörgött fel a verseny. Vagyis az első száz méterig. És olyanok is voltak, akik futva vágtak neki a hetényi homoknak. Kerekes Emese és Danyi Csanád már túl van annyi maratonon, hogy meg sem kottyant nekik a táv. (Vajon bringával hogy ment volna?)

A távot minden induló teljesítette, így mindenki boldog – és fáradt – mosollyal vette át az elismerő okleveleket. Kategóriánként az első három helyezett nyakába érem került, mindenki gratulált mindenkinek, és megegyeztek abban, hogy egy hónap múlva találkoznak a Winter Kúp második fordulóján, amely valószínűleg még ennél is keményebb lesz.


30–HelyezésTeljes mezőnyben elért helyezés
Czakó Zsolt11
Kollár Konrád24
Rogic Ákos37

 

30+ Helyezés Teljes mezőnyben elért helyezés
Haskó Tamás12
Sáfár Tamás23
Hajagos István35

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.