2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Egyéb Sopron

A lélek tisztasága

Nagy a készülődés a helyi jógaoktatóknál. Test és Lélek Fesztivál címmel rendezik meg ugyanis Sopron első egész napos, jógát és jógaéletmódot bemutató rendezvényét.

Ők hárman a Test és Lélek Fesztivál főszervezői
Fotó: Jahndala

Az ENSZ 2015-ben úgy határozott, hogy a népszerű mozgás- és életforma megérdemel egy világnapot. Júniusban ez alkalomból a budapesti Indiai Nagykövetség, valamint Jahn Krisztina és Wollaston Erika soproni jógaoktatók szervezésében az Erzsébet-kertben közös gyakorlással ünnepeltek a város jógázói.


Nyáron is rendkívül népszerű volt a program
Fotó: Jahndala

– Ezen a rendezvényen született meg az őszi, beltéri, egész napos jógarendezvény ötlete, amelynek megvalósításához Janicsák Enikő bodyART-oktató is csatlakozott – nyilatkozták a szervezők.
Az I. Test és Lélek Fesztiválnak a GYIK Rendezvényház ad otthon öt teremben. Kilenc órakor a három szervező által tartott közös jógával nyitják meg az eseményt. Ezután a nagyszínpadon neves hazai oktatók, indiai tánc és zene váltják egymást. A jógateremben soproni oktatók óráit próbálhatják ki a résztvevők.
A videóteremben izgalmas előadások várják az érdeklődőket: lesz szó többek között az egészséges táplálkozásról, a testi és mentális egészségről és a párkapcsolatokról is. A kreatív teremben kép- vagy textilfestés közül választhatnak az alkotni vágyók, de lesznek meditációs foglalkozások is. Az eseményen részt vesz az Indiai Nagykövetség.

Kapcsolódó Cikkek