EUR: 322,96 Ft
CHF: 282,18 Ft
2018. október 22., hétfő
Előd

Belföld

A magyarok ellenzik a kötelező kvótát

A magyarok többsége elutasítja az Európai Bizottság legújabb javaslatát a kötelező kvótáról – írta meg a Századvég kutatási eredményeit a legfrissebb Figyelő.

A Figyelő a Századvég kutatásaira hivatkozva arról ír, hogy a lakosok 71 százaléka értesült az EP szakbizottságának döntéséről, azonban a válaszadók 70 százaléka ellenzi a kötelező kvóta javaslatát. Csupán a válaszadók 22 százaléka gondolja azt, hogy be kellene fogadni felső korlát nélkül a migránsokat.


Abban a kérdésben, hogy a migránsok maguk dönthessenek arról, hogy melyik országban telepednének le, hasonló válaszok születtek – írja a lap.

A Századvég kutatása szerint a megkérdezettek 73 százaléka, vagyis csaknem háromnegyede elutasítja, hogy a bevándorlók dönthessék el, hogy melyik országba szeretnének menni és a megkérdezettek csupán 20 százaléka véli úgy, hogy erről a migránsoknak kellene határozniuk. Amikor a közvélemény-kutatásában arra voltak kíváncsiak, hogy egyetértenek-e a magyarok azzal, hogy amelyik tagállam nem akar felső határ nélkül migránsokat befogadni, korlátozzák az uniós források kifizetését, a válaszadók 73 százaléka vélekedett úgy, hogy nem ért egyet ezzel az uniós tervezettel.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Németh Zsolt: A rendszerváltozás nem értelmezhető 1956 nélkül

    Németh Zsolt: A rendszerváltozás nem értelmezhető 1956 nélkül

    Az 1956-os forradalom része annak a folyamatnak, amelynek eredménye a rendszerváltozás és az azt követő, harminc éve tartó békekorszak – mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke hétfőn, a Rákóczi Szövetség Műegyemeten tartott október 23-ra emlékező rendezvényén.

  • Ötmillió magyar büszke a rendőrökre

    Ötmillió magyar büszke a rendőrökre

    A felnőtt magyar népesség 63 százaléka ért egyet azzal, hogy Magyarország büszke lehet a rendőreire; ennek ellenkezőjét a megkérdezettek 27 százaléka mondja – derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából, amelyet az Astoriánál történt október 23-i rendőri roham 12.