EUR: 349,48 Ft
CHF: 327,16 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Belföld

A magyarok ellenzik a kötelező kvótát

A magyarok többsége elutasítja az Európai Bizottság legújabb javaslatát a kötelező kvótáról – írta meg a Századvég kutatási eredményeit a legfrissebb Figyelő.

A Figyelő a Századvég kutatásaira hivatkozva arról ír, hogy a lakosok 71 százaléka értesült az EP szakbizottságának döntéséről, azonban a válaszadók 70 százaléka ellenzi a kötelező kvóta javaslatát. Csupán a válaszadók 22 százaléka gondolja azt, hogy be kellene fogadni felső korlát nélkül a migránsokat.


Abban a kérdésben, hogy a migránsok maguk dönthessenek arról, hogy melyik országban telepednének le, hasonló válaszok születtek – írja a lap.

A Századvég kutatása szerint a megkérdezettek 73 százaléka, vagyis csaknem háromnegyede elutasítja, hogy a bevándorlók dönthessék el, hogy melyik országba szeretnének menni és a megkérdezettek csupán 20 százaléka véli úgy, hogy erről a migránsoknak kellene határozniuk. Amikor a közvélemény-kutatásában arra voltak kíváncsiak, hogy egyetértenek-e a magyarok azzal, hogy amelyik tagállam nem akar felső határ nélkül migránsokat befogadni, korlátozzák az uniós források kifizetését, a válaszadók 73 százaléka vélekedett úgy, hogy nem ért egyet ezzel az uniós tervezettel.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek