2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Belföld

A Momentum aláírásgyűjtése nem más, mint a “Soros-gárda” újabb akciója

A KDNP szerint a Momentum aláírásgyűjtése nem más, mint a “Soros-gárda” újabb akciója.

Hollik István KDNP-s országgyűlési képviselő kedden, az ellenzéki tömörülés fővárosi aláírásgyűjtő-standjánál úgy fogalmazott: annak a Soros Györgynek kezdett a Momentum aláírást gyűjteni, aki migránsokkal akarja betelepíteni Európát. Kitért arra is: az előző napokban frontális támadást indítottak Magyarország ellen, amibe Soros György is beszállt.


A politikus szerint minden témát és eszközt megragadnak, hogy nyomást gyakoroljanak a kormányra. A mostani aláírásgyűjtéssel a külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényt támadják, ellene gyűjtenek aláírásokat. Ezzel nyíltan Soros-hálozatot építenek – jelentette ki.

Kitért arra, hogy a törvény értelmében 53 szervezet eleget tett a bejelentési kötelezettségnek, egy sem jelezte, hogy ezt vegzálásnak, működésük ellehetetlenítésének tartják.


Hollik István szerint aki azt mondja, a civil szervezeteket lehetetleníti el a törvény, nem mond igazat.

Hozzátette: az aláírásgyűjtéssel a “Soros-gárda” szembe megy a magyar emberek akaratával. Felidézte, hogy az előző nemzeti konzultáción azt kérdezték, hogy jónak tartják-e, ha külföldi támogatást a civil szervezeteknek be kell jelentenie. A válaszolók 99 százalékban azt mondták, egyetértenek ezzel. Akik ezt a törvényt támadják, az erre az álláspontra helyezkedő 1,7 millió embernek a véleményét is támadják – hangsúlyozta a kormánypárti képviselő, aki szerint egyértelmű a magyar emberek akarata, szeretnék tudni, hogy mely Magyarországon aktív civil szervezetek kapnak jelentős támogatást külföldről.

Kiemelte: az átláthatóságra szükség van, mert látni, hogy ezek a külföldről pénzelt szervezetek kulcsszerepet játszanak a migráció támogatásában, és a Magyarország elleni támadásban. A “Soros-szervezetek” itthon és külföldön is nyíltan segítik a bevándorlást – hangoztatta Hollik István, hozzátéve: mindig ott vannak, amikor Magyarország elleni támadásról van szó, folyamatosan feljelentik hazánkat. Brüsszelben a kerítést támadták, a jogi határzárat, a bevándorláspolitikát. A “Soros-szervezetek” ott ülnek és vádolnak Brüsszelben akkor is, amikor a Magyarország elleni meghallgatásokat tervezik – mondta, s emlékeztetett: a következő ilyen meghallgatás december 7-én lesz az EP-ben.

Kijelentette: érkezzen bármekkora nyomás is, a törvény mellett kitartanak, mert az átláthatóságra a korábbiaknál is nagyobb szükség van.

Hollik István kitért arra is: Soros György több mint 18 milliárd dollárt (több 4300 milliárd forintot) utalt át civil szervezeteihez, ezzel hosszú távon is megoldva finanszírozásukat.

A politikus a sajtótájékoztatón két pólót adott át a Momentum aktivistáinak, a pólón Soros gárda – aláírásgyűjtés: maradjon titokban, kit fizet Soros felirat szerepelt. A pólót az aktivisták végül visszaadták.

A kormánypárti politikus sajtótájékoztatóján megjelent a Momentum alelnöke is. Soproni Tamás fennhangon felháborítónak nevezte a történteket, hogy milliárdokból indít a kormány plakátkampányt. Azt kérdezte Hollik Istvántól, kiáll-e vitára vele, illetve választ vár arra is, ha összegyűjtenek 200 ezer aláírást, akkor kiírják-e népszavazást.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Európa jövőjéről tárgyalt Orbán Viktor

    Európa jövőjéről tárgyalt Orbán Viktor

    Orbán Viktor miniszterelnök kedden videokonferencia keretében megbeszélést folytatott a V4-országok kormányfőivel, valamint Charles Michellel, az Európai Tanács (EiT) elnökével.

  • Készülni kell a járvány második hullámára

    Készülni kell a járvány második hullámára

    Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára az Országgyűlés keddi ülésén elmondta, hogy a koronavírus-járvány okozta válság 10 év eredményeire jelent veszélyt, de a kormány mindent megtesz, hogy az időben meghozott döntésekkel a gazdaságvédelmi intézkedésekkel és összefogással legyőzzük az akadályokat.