EUR: 318,07 Ft
CHF: 280,70 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Belföld

A népességfogyást nem betelepítéssel kell pótolni

A népességfogyást nem idegenek betelepítésével kell pótolni – jelentette ki Kiszelly Zoltán politológus pénteken Kisteleken, egy fórumon.

Németországban jelenleg 42 millióan dolgoznak, de évente félmillióval többen mennek nyugdíjba, mint amennyien belépnek a munkaerőpiacra – mondta a politológus a nemzeti konzultációról rendezett országos fórumsorozat egyik Csongrád megyei állomásán. Hozzátette: mivel fokozatosan csökken az Európán belülről érkező utánpótlás, a német politikusok az olcsó munkaerőt a kontinensen kívül keresik.


A 2015-ben Ausztriába és Németországba érkezett migránsok 15-20 százaléka dolgozik csupán. Nem beilleszkedni akarnak, hanem a saját világukat hoznák ide, nem adófizetői lesznek a társadalomnak, hanem eltartottjai – hangsúlyozta az elemező.

Felmérésekre hivatkozva azt mondta: az Európában élő muszlimok több mint fele fontosabbnak tartja a Koránt, mint a befogadó ország törvényeit.


A közvélemény már kezd átalakulni nyugaton is: Finnországtól Bulgáriáig az emberek 80 százaléka nem támogatja a bevándorlást. Az elmúlt hetek választásai igazolják, hogy Közép-Európában is egyre nagyobb a támogatása a kötelező kvótát elutasító politikának. Csehországban győztek, Ausztriában pedig több mint 60 százalékot kaptak a kvótát elutasító pártok, a korlátlan befogadást pártoló Zöldek pedig kiestek a parlamentből – tudatta Kiszelly Zoltán.

A politikai elemző hangsúlyozta, amikor Orbán Viktor miniszterelnök vagy más visegrádi országok vezetői ezekről a kérdésekről tárgyalnak Brüsszelben, egyáltalán nem mindegy, milyen támogatás áll mögöttük. A nemzeti konzultáció révén a magyar emberek demokratikusan, szabadon elmondhatják véleményüket, visszaküldött válaszaikkal támogathatják a kormány politikáját.

Kitért arra is: a kormány ebben a kérdésben nem számíthat a Jobbikra, amely nem támogatta az alaptörvény módosítását. A nemzeti konzultáció arra is alkalmas, hogy rávegye a többi pártot, hogy figyelembe vegyék az emberek véleményét – mondta.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek