EUR: 349,98 Ft
CHF: 330,67 Ft
2020. május 25., hétfő
Orbán

Egyéb Székesfehérvár

A pályaválasztás egy életre szólhat

Állj pályára! címmel kétnapos pályaválasztási kiállítást rendezett Székesfehérváron a Fejér Megyei Kormányhivatal. Egy hét múlva Dunaújvárosba látogat a börze.

A kiállítók fő célja az volt, hogy információt nyújtsanak a végzős általános iskolásoknak a továbbtanuláshoz, a szakmaválasztáshoz. Az idén 18. alkalommal megrendezett eseményen a megyeszékhelyen 77 kiállító – köztük 46 oktatási intézmény és 31 egyéb partnerszervezet, illetve munkáltató – mutatta be képzési kínálatát.


A program célja, hogy ez a közvetlen „találkozás” a jövővel segítsen átírni az iparról alkotott idejétmúlt elképzeléseket, iránymutatást nyújtva a kkv-k döntéshozói számára, karrierlehetőséget és jövőképet mutatva az álláskeresőknek, valamint a pályaválasztás előtt álló fiataloknak /Fotó: ÖKK

A rendezvénysorozatot Pölöskei Gáborné, szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg.

– A jó pályaválasztáshoz a tanulóknak, a szülőknek és a pedagógusoknak kellő mennyiségű és minőségű információra van szükségük, melyet a kiállítás biztosít. Ugyanakkor nagy a felelősség az iskolásokon, a szakképzési
centrumokon, hiszen sok múlik a nyitottságukon és azon is, hogy a sok és összetett információt, ezzel együtt pedig a választás lehetőségét eljuttassák a célközönséghez – fogalmazott.


– Fehérvár jelenlegi legnagyobb kihívása, hogy a humán és reál területen is biztosítsa a kvalifikált munkaerőt és megadja ennek keretrendszerét – mondta Cser-Palkovics András polgármester.
Simon László kormánymegbízott köszönetét fejezte ki az iskolák, a kamarák többéves együttműködéséért, ami nélkül a kiállítás nem jöhetett volna létre.

Örömteli, hogy Fejér megyéből három vállalkozás is lehetőséget nyújt, hogy az érdeklődök bepillantást nyerhessenek termelésükbe. A Macher Zrt. 1991-ben, háromfős családi vállalkozásként alakult, majd 2016-ban
vált zrt.-vé, jelenleg közel 100 főt foglalkoztatva. A Modern Gyárak Éjszakája program során a látogatók itt megismerhetik a kábelek, illetve kábelkötegek gyártásának teljes folyamatát, az alkalmazott főbb technológiákat. Bemutatják az egyedi és a sorozatban készült termékek gyártási körülményeit is. A Macher Zrt.-nél az érdeklődők olyan speciális megmunkálási technológiákkal ismerkedhetnek meg, mint a lézeres kábelmegmunkálás, ultrahangos műanyaghegesztés, krimpelés, speciális forrasztás, ponthegesztés; mindezt a vállalat saját mérő- és teszteszközeivel, 3D nyomtatójával, CNC megmunkálógépével. A program keretében szintén meglátogatható a székesfehérvári Videoton Autóelektronika Kft., mely 23 éves múltra tekint vissza, továbbá a kőszárhegyi telephelyű Simon Műanyagfeldolgozó, amely az iparág legmodernebb technológiáit mutatja be.

Kapcsolódó Cikkek

 • Elektromos autógyár Ózdon?

  Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

 • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.

 • Balett a parkban

  Balett a parkban

  A Miskolci Balett táncosai is, akik Miskolc város napja és a közösségek hetének alkalmából szabadtéri táncimproviázciót mutattak be a Bársony János utcában.