EUR: 317,94 Ft
CHF: 280,59 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Sport

A Real Madridot is várja a DAC elnöke

A múlt pénteken adták át a dunaszerdahelyi Mol Aréna főtribünjét. A DAC–Slovan rangadón (2-1) telt ház, azaz tízezer ember várta a csapatokat. Világi Oszkárral, a szlovákiai klub tulajdonosával beszélgettünk a jelenről és a jövőről.

– Igaz, hogy olyan elvakult, megrögzött DAC-szurkoló, hogy az esküvőjére az utolsó pillanatban esett be a meccs miatt?

– Természetesen, hiszen itthon játszotta DAC, de mentségemre szóljon, időben odaértem a szertartásra, mert a szünet után elindultam.

– Ön szerint mi az oka, hogy bár Magyarországon jóval több pénz jut a focira, a szerényebb összegekből gazdálkodó Szlovákia mégis eredményesebb?

– Több és jobb szakemberre lenne szüksége a magyar futballnak. Aligha lehet elvárni, hogy azonnal szárnyaljon a labdarúgás, de komoly előrelépést jelentene, ha magyar fiatalok is külföldi csapatoknál edződnének. Nézze meg a szlovák válogatottat, alig egy-két focistát adnak a hazai klubok, a többség kint bizonyít.

– Nem tolongtak a szlovákiai befektetők a stadionépítésnél.

– Az igaz, hogy az állam nem nyúlt a zsebébe, a költségvetés alig tizenvalahány százalékát azért állta, de más klubok sokkal több közpénzt kaptak. Ez egy korszerű stadion, a szlovákiai magyarság futballszentélye, a DAC-szellemiség székhelye, ahol most már a Real Madridot vagy a Chelsea-t is fogadhatjuk. Jövő tavaszra elkészül a teljes beruházás, 13 ezres lesz a létesítmény befogadóképessége.

– Magyarországon a stadionberuházások költségeit a politikai térben mindjárt átváltják lélegeztetőgépekre. Itt nem érték támadások, bírálatok futballszenvedélye, költekezése miatt?

– Nem elég bizonyíték, hogy Dunaszerdahelyen mindenki erről beszél? A csallóköziek imádják a focit, istenítik a csapatot. S mi lesz itt, ha megvalósul az álmunk, és bajnokok leszünk? Szlovákiában a politikusokat nem nagyon érdekli a foci, senkit sem zavart, hogy a DAC fiataljai néhány éve falusi kölcsönpályán gyakoroltak. Szerencsére azonban már elkészült az utánpótlásbázisunk, ahol 250 gyerek játszhat. A futball fontos az embereknek, jó, hogy Magyarországon költenek rá, előbb-utóbb eredménye is lesz.

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Ronaldo megegyezett az adóhatósággal

    Ronaldo megegyezett az adóhatósággal

    Cristiano Ronaldo kedden elfogadta felfüggesztett börtönbüntetését adócsalási ügyében, és aláírta megállapodását a spanyol adóhatósággal, melynek értelmében 18,8 millió eurót (5,9 milliárd forintot) fizet az államkasszába.

  • Szöllősi György az AIPS Europe alelnöke lett

    Szöllősi György az AIPS Europe alelnöke lett

    A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) lausanne-i kongresszusán az európai szekció alelnökévé választották Szöllősi Györgyöt, a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) elnökét, a Nemzeti Sport főszerkesztőjét.