EUR: 321,25 Ft
CHF: 284,65 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Extra

A Szólíts a neveden kapta a legtöbb jelölést a “független Oscarra”

Luca Guadagnino szicíliai rendező Szólíts a neveden című filmje kapta a legtöbb, hat jelölést a független filmeket jutalmazó Spirit Awards díjaira kedden Los Angelesben.

Az idei CineFesten is műsorra tűzött Szólíts a neveden a nyolcvanas években játszódik és egy 17 éves olasz kamasz ébredő vonzalmát ábrázolja apja fiatal, magabiztos amerikai asszisztense iránt.


Öt-öt jelöléssel esélyes a díjra Jordan Peele Tűnj el! című horrorja és a Jólét című bűnügyi dráma, amelyben a korábbi tinisztár, Robert Pattinson alakítja a főszerepet.

A Spirit Awards díjait gyakran emlegetik “független Oscarokként”, mivel a hollywoodi nagy stúdiókon kívül, független produkcióban született, 20 millió dollár alatti költségvetésből készült alkotásokat ismerik el velük.

A díjazottak listáját március 3-án, az Oscar-díjak átadásának előestéjén hozzák nyilvánosságra.

A Spirit Awards jelöltjeit a Film Independent nonprofit szervezet egy bizottsága válogatja ki, a díjakról pedig a szervezet több ezer fős tagsága dönt.

A Film Independent elnöke, Josh Welsh kedden a jelölt filmek műfaji sokszínűségére hívta fel a figyelmet. Mint hozzáfűzte: az egyetlen közös pont ezekben a produkciókban, hogy alkotóik a független filmművészet keretében tudták megvalósítani egyedülálló vízióikat.

A The Hollywood Reporter beszámolója szerint a több jelölést elérő filmek között volt még mások mellett a Floridai álom, az Én, Tonya, a Három óriásplakát Ebbing határában, a Rögtönzött szerelem és az Egy szent szarvas meggyilkolása is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Napi 40 ezret költött Curtis drogra

  Napi 40 ezret költött Curtis drogra

  Curtis úgy döntött végleg leszámol a démonjaival és bevonul a rehabra. A magyar sztárvilágban többen vannak, akik megjárták a drogpoklot,  de sikerült felállniuk a padlóról és azóta sikert sikerre halmoznak.

 • Gór Nagy Mária még nem látta újszülött unokáját

  Gór Nagy Mária még nem látta újszülött unokáját

  Megszületett Gór Nagy Mária negyedik unokája. A színésznő elsírta magát, mikor megtudta, hogy kisebbik fia, András édesapa lett, bár a rengeteg teendő mellett még nem volt ideje meglátogatni a család legújabb tagját.

 • Saját apját perelte be Rihanna

  Saját apját perelte be Rihanna

  Egyre népszerűbb Rihanna saját divatmárkája, a Fenty. A cégnév az énekesnő teljes nevéből, a Robyn Rihanna Fentyből származik, és nemrég édesapja, Ronald Fenty is indított egy vállalkozást ezzel a névvel.