EUR: 322,60 Ft
CHF: 282,75 Ft
2018. október 24., szerda
Salamon

Extra

A Szólíts a neveden kapta a legtöbb jelölést a “független Oscarra”

Luca Guadagnino szicíliai rendező Szólíts a neveden című filmje kapta a legtöbb, hat jelölést a független filmeket jutalmazó Spirit Awards díjaira kedden Los Angelesben.

Az idei CineFesten is műsorra tűzött Szólíts a neveden a nyolcvanas években játszódik és egy 17 éves olasz kamasz ébredő vonzalmát ábrázolja apja fiatal, magabiztos amerikai asszisztense iránt.


Öt-öt jelöléssel esélyes a díjra Jordan Peele Tűnj el! című horrorja és a Jólét című bűnügyi dráma, amelyben a korábbi tinisztár, Robert Pattinson alakítja a főszerepet.

A Spirit Awards díjait gyakran emlegetik “független Oscarokként”, mivel a hollywoodi nagy stúdiókon kívül, független produkcióban született, 20 millió dollár alatti költségvetésből készült alkotásokat ismerik el velük.

A díjazottak listáját március 3-án, az Oscar-díjak átadásának előestéjén hozzák nyilvánosságra.

A Spirit Awards jelöltjeit a Film Independent nonprofit szervezet egy bizottsága válogatja ki, a díjakról pedig a szervezet több ezer fős tagsága dönt.

A Film Independent elnöke, Josh Welsh kedden a jelölt filmek műfaji sokszínűségére hívta fel a figyelmet. Mint hozzáfűzte: az egyetlen közös pont ezekben a produkciókban, hogy alkotóik a független filmművészet keretében tudták megvalósítani egyedülálló vízióikat.

A The Hollywood Reporter beszámolója szerint a több jelölést elérő filmek között volt még mások mellett a Floridai álom, az Én, Tonya, a Három óriásplakát Ebbing határában, a Rögtönzött szerelem és az Egy szent szarvas meggyilkolása is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Lili: Többször összevert az afgán exem

    Lili: Többször összevert az afgán exem

    Nemrég Ausztriában fogták el azt az afgán férfit, aki a gyanú szerint megerőszakolt egy fiatal lányt egy budapesti kebabozó vécéjében. A történtek után jelentkezett a Lokálnál Lili, akit az afgán exe brutálisan megvert és szeretne minden lányt figyelmeztetni, hogy ne higgyenek a szép szavaknak.

  • Szexi és gazdag Candice

    Szexi és gazdag Candice

    Harmincéves lett a világ egyik legszebb modellje, Candice Swanepoel. A dél-afrikai szőke szépséget 15 éves korában fedezték fel egy durbani bolhapiacon, ma pedig már az egyik leggazdagabb modellnek számít, még saját bikinimárkája is van.