EUR: 344,57 Ft
CHF: 317,35 Ft
2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Extra

A Szólíts a neveden nyerte a fődíjat a Gotham független filmdíjak átadásán

Luca Guadagnino szicíliai rendező Szólíts a neveden című mozija nyerte a fődíjat, Jordan Peele Tűnj el! című horrorja pedig a legtöbb elismerést a Gotham független filmdíjak hétfő esti átadóján New Yorkban.

Guadagnino filmje, amely a nyolcvanas években játszódik és egy 17 éves olasz kamasz ébredő vonzalmát ábrázolja apja fiatal, magabiztos amerikai asszisztense iránt, a legjobb feltörekvő színésznek járó díjat is meghozta Timothee Chalamet számára.


A Gotham-díjak és a múlt hétvégi, néhány mozira korlátozott vetítések sikere is azt mutatja, hogy a Szólíts a neveden egyike az Oscar-jelölésre legesélyesebb független filmeknek.

Az utóbbi három évben a Holdfény, a Spotlight: Egy nyomozás részletei és a Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) is elnyerte a fődíjat a Gotham-díjátadón, mielőtt az Oscar-gálán is diadalmaskodott volna.

A manhattani Cipriani Wall Street rendezvényközpontban tartott hétfői ceremónia másik nagy győztese Jordan Peele színész, humorista nagyjátékfilm-rendezői debütálása, a Tűnj el! című horror volt, amely öt jelöléssel indult neki az estének és végül a legjobb forgatókönyvnek és feltörekvő rendezőnek járó elismerést, valamint a közönségdíjat is elhozta.

A jelentősebb díjak közül Saoirse Ronan nyerte a legjobb színésznőnek járó elismerést Greta Gerwig Lady Bird című filmjében nyújtott alakításáért, míg a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat James Franco kapta Tommy Wiseau-nak, a The Room című 2003-as kultuszfilm készítőjének megformálásáért a The Disaster Artist című moziban.

A Gotham-díjátadót tartják a hollywoodi díjszezon első jelentős eseményének.

Kapcsolódó Cikkek