EUR: 323,04 Ft
CHF: 282,02 Ft
2018. október 22., hétfő
Előd

Belföld

A térség államai nem akarnak megváltozni, nem kérnek a Soros-tervből

Csehország, Lengyelország és Szlovákia egyetért Magyarországgal abban, hogy “ezeknek az országoknak nem szabad megváltozniuk”, ugyanebben a kulturális közegben akarnak élni, párhuzamos társadalmak nélkül – mondta az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

Beláthatatlan pénzügyi következményei lennének, ha megvalósulna a Soros-terv azon kitétele, hogy az érkezők kilencmillió forintos támogatást kapnának, megjegyezve, ez Magyarországon kilencévi minimálbérrel volna egyenlő.


Hangsúlyozta: Magyarország a saját fejlődésére akar koncentrálni, “nem olyan feladatokra, amiket nem szeretnénk”, s arra emlékeztetett, a szakértők korábbi kétségei dacára sikerült az államadósság csökkentése mellett gazdasági növekedést elérnie.

A Kossuth rádió 180 perc című műsorában az államtitkár megjegyezte: “semmiképpen nem helyes” mindenkit beengedni az Európai Unióba, majd ezeknek az embereknek segélyeket osztogatni.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Németh Zsolt: A rendszerváltozás nem értelmezhető 1956 nélkül

    Németh Zsolt: A rendszerváltozás nem értelmezhető 1956 nélkül

    Az 1956-os forradalom része annak a folyamatnak, amelynek eredménye a rendszerváltozás és az azt követő, harminc éve tartó békekorszak – mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke hétfőn, a Rákóczi Szövetség Műegyemeten tartott október 23-ra emlékező rendezvényén.

  • Ötmillió magyar büszke a rendőrökre

    Ötmillió magyar büszke a rendőrökre

    A felnőtt magyar népesség 63 százaléka ért egyet azzal, hogy Magyarország büszke lehet a rendőreire; ennek ellenkezőjét a megkérdezettek 27 százaléka mondja – derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából, amelyet az Astoriánál történt október 23-i rendőri roham 12.