2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Egyéb Szolnok

A Varga a legjobb két tannyelvű az országban

A HVG 2018-as felmérésében két tanítási nyelvű középiskolákról készített rangsort, amelynek élére a Varga Katalin Gimnázium került. A listát a Miskolci Herman Ottó Gimnázium, a veszprémi Vetési Albert Gimnázium, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium és a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium folytatja.

A kiadványban olvasható, hogy a rangsort minden évben több szempont szerint készítik el: „Tudatában vagyunk annak, hogy a jó iskola számos jellemzője nem jeleníthető meg sorba rendezhető értékekkel. Célunk az, hogy a sorrendképző mutatók az iskolák többségére alkalmazhatók, azonos elven kialakíthatók és jellemzőek legyenek.” Ennek érdekében a rangsor összeállítói figyelembe vették a 10. évfolyamosok 2016-os országos kompetenciamérésének eredményeit, a 2016-os tavaszi, középszintű és emelt szintű érettségi eredményeit több tantárgyból, illetve a 2016-ban a hazai felsőoktatásba felvételt nyert diákok felvételi pontszámának átlagát is.


Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.