EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 07., vasárnap
Róbert

Egyéb X.kerület XIX.kerület

A zene erejével gyűjtenek a helyi gyerekeknek

Hetedik alkalommal zenél együtt dr. György István, Budapest kormánymegbízottja Póka Egon basszusgitárossal, a Kőbányai Zenei Stúdió társalapítójával az „Adjunk a húroknak… és a rászorulóknak is!” elnevezésű jótékonysági koncerten december 1-jén 19 órától a KÖSZI-ben.

Idén kőbányai és kispesti gyerekek nyári táborozásához várják a jótékony felajánlásokat. Az elmúlt évek során a koncertsorozatra érkező adományoknak köszönhetően immár mintegy 15 millió forinttal segítették a kőbányai és kispesti rászorulókat.


György István régóta áll egy színpadon Póka Egonnal

 − Gimnazistakoromban kezdtem el gitározni, előtte zongoráztam, énekelni mindig is szerettem. A zene folyamatosan jelen volt és van az életemben. Amikor 2010 után főpolgármester-helyettes lettem, akkori kollégám, Dódity Gabriella állt elő az ötlettel, hogy a zenélést, a koncertet kössük össze a jótékonysággal − emlékezett vissza a koncertsorozat kezdeteire dr. György István. – Egonnal már korábban, 1990-ben megismerkedtem, amikor Kőbánya polgármestere lettem, és ő is a képviselő-testület tagja volt. Ekkoriban vetette fel a közös zenélés és a „testületi zenekar” ötletét, amelyben ott volt Révész Máriusz, valamint Egon tanítványai is – tette hozzá.

Hetedszer gyűjtenek a kőbányai és kispesti gyerekek számára
(Fotó: Máté Krisztián)

− A hét évvel ezelőtt induló jótékonysági kezdeményezéshez örömmel csatlakozott Egon és zenekara, Szakadáti Mátyással, valamint a Póka Egon Experience ifj. Tornóczky Ferenccel. Állandó közreműködő még Sipeki Zoltán, aki Zorán gitárosa, de zenéltünk már együtt Benkő Lászlóval, dr. Gyimesi Lászlóval, Fekete-Kovács Kornéllal, és Egon tehetséges tanítványai is minden évben feltűnnek a színpadon. Igazi profi kis csapat ez! Örömzenélés egy jó és nemes célért − mondta a banda összetételéről.


− Hetedik alkalommal állunk egy színpadra közösen − vette át a szót Póka Egon. − István szerénykedik, pedig nincs miért, lehet, hogy hozzánk képest hobbigitáros, de a produkcióval nem kell szégyenkeznünk. A zeneiskola, ahonnan többen csatlakoztak már hozzánk, kicsit olyan számomra, mint egy skanzen: a régi idők dalainak, legendás muzsikusok emlékének őrzője. Ahogy ez a koncert, a tanítás is a gyerekekről szól. Fontos, hogy továbbadjuk a tapasztalatainkat az utódoknak. Erre kiváló terep az iskola, amelyet, mint minden jó ügyet, az alapításától kezdve mindig is támogatott István − mesélt szerepéről a rocklegenda.

− A gimnáziumban már volt zenekarom, de főként saját szórakoztatásunkra játszottunk a barátokkal – mesélt a zenéléssel kapcsolatos emlékeiről dr. György István. Aztán bekerültem az iskola zenekarába, ahol olyan emberek is játszottak, mint a későbbi Fonográf tagja, Bartha Tibor. Később, a főiskolán a baráti társaságban került elő a gitár, és ezt követte a kőbányai polgármesterségem időszakában az önkormányzati zenélés is…

A jótékonysági koncert bevételéből kőbányai és kispesti gyerekek nyári táborozását segítik dr. György Istvánék. A támogatásokra a családok tavasszal pályázhatnak az érintett civil szervezeteknél.

Adjunk a húroknak!… és a rászorulóknak is!

György István kormánymegbízott és a Póka Egon Experience jótékonysági koncertje 2017. december 1-jén 19 órakor a KÖSZI-ben (X. kerület, Előd u. 1.).

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.