EUR: 319,38 Ft
CHF: 282,05 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Kecskemét

Acélmagnóliák – ünnep az 50. előadás után

November 12-én este tartották az Acélmagnóliák ötvenedik, ünnepi előadását a Ruszt József Stúdió Színházban.

2016. március 4. – a nap, amikor hódító útjára indult az Acélmagnóliák című darab a Ruszt József Stúdió Színházban. Cseke Péter kiváló érzékkel választotta ki az általa rendezett előadás hat főszereplőjét, Csapó Virág, Dobó Enikő, Sára Bernadett, März Fruzsina, Hajdú Melinda és Danyi Judit pedig meghálálták a beléjük vetett bizalmat. A hajszárítók zúgása, a búrák melege alatt alatt zajló történet mind az ötven előadása alatt telt házzal futott. És ennek nem csupán a Kecskeméti Katona József Színház örült, hanem a zsebkendőgyártók is. Szem nem maradt ugyanis szárazon, amint a fodrászüzlet pletykacunamijában sorsok és élettörténetek bontakoztak ki.


Az ünnepi tortát a főhősök arcképe díszítette.
fotó: Banczik Róbert

A vidéki színházak életében hatalmas dolog, amikor egy előadás eléri az ötvenes számot, ezért Cseke Péter és kollégái meg is adták a módját az ünneplésnek. A szűnni nem akaró vastaps végén egy hatalmas torta vette át a főszerepet, melyet a direktor vágott fel és osztott szét azok között, akiknek köszönhetően a Katona József Színház ismét egy hatalmas mérföldkőhöz érkezett. Hogy lesz-e ötvenegyedik előadás? Sok színházban nagy öröm, amikor elérik az ötvenes számot, mert ekkorra már kicsit kopik az érdeklődés. Nem úgy itt, Kecskeméten! Itt egy pillanatig sem kellett azon izgulni a közönségszervezőknek, hogy lesz-e elég néző a következő előadáson. A darab tehát bírja, a közönség bírja (sőt, imádja!), a kérdés már csak az: a hat szereplő és a színház bírja-e?

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.