2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Kecskemét

Acélmagnóliák – ünnep az 50. előadás után

November 12-én este tartották az Acélmagnóliák ötvenedik, ünnepi előadását a Ruszt József Stúdió Színházban.

2016. március 4. – a nap, amikor hódító útjára indult az Acélmagnóliák című darab a Ruszt József Stúdió Színházban. Cseke Péter kiváló érzékkel választotta ki az általa rendezett előadás hat főszereplőjét, Csapó Virág, Dobó Enikő, Sára Bernadett, März Fruzsina, Hajdú Melinda és Danyi Judit pedig meghálálták a beléjük vetett bizalmat. A hajszárítók zúgása, a búrák melege alatt alatt zajló történet mind az ötven előadása alatt telt házzal futott. És ennek nem csupán a Kecskeméti Katona József Színház örült, hanem a zsebkendőgyártók is. Szem nem maradt ugyanis szárazon, amint a fodrászüzlet pletykacunamijában sorsok és élettörténetek bontakoztak ki.


Az ünnepi tortát a főhősök arcképe díszítette.
fotó: Banczik Róbert

A vidéki színházak életében hatalmas dolog, amikor egy előadás eléri az ötvenes számot, ezért Cseke Péter és kollégái meg is adták a módját az ünneplésnek. A szűnni nem akaró vastaps végén egy hatalmas torta vette át a főszerepet, melyet a direktor vágott fel és osztott szét azok között, akiknek köszönhetően a Katona József Színház ismét egy hatalmas mérföldkőhöz érkezett. Hogy lesz-e ötvenegyedik előadás? Sok színházban nagy öröm, amikor elérik az ötvenes számot, mert ekkorra már kicsit kopik az érdeklődés. Nem úgy itt, Kecskeméten! Itt egy pillanatig sem kellett azon izgulni a közönségszervezőknek, hogy lesz-e elég néző a következő előadáson. A darab tehát bírja, a közönség bírja (sőt, imádja!), a kérdés már csak az: a hat szereplő és a színház bírja-e?

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.