EUR: 345,89 Ft
CHF: 320,38 Ft
2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Kecskemét

Acélmagnóliák – ünnep az 50. előadás után

November 12-én este tartották az Acélmagnóliák ötvenedik, ünnepi előadását a Ruszt József Stúdió Színházban.

2016. március 4. – a nap, amikor hódító útjára indult az Acélmagnóliák című darab a Ruszt József Stúdió Színházban. Cseke Péter kiváló érzékkel választotta ki az általa rendezett előadás hat főszereplőjét, Csapó Virág, Dobó Enikő, Sára Bernadett, März Fruzsina, Hajdú Melinda és Danyi Judit pedig meghálálták a beléjük vetett bizalmat. A hajszárítók zúgása, a búrák melege alatt alatt zajló történet mind az ötven előadása alatt telt házzal futott. És ennek nem csupán a Kecskeméti Katona József Színház örült, hanem a zsebkendőgyártók is. Szem nem maradt ugyanis szárazon, amint a fodrászüzlet pletykacunamijában sorsok és élettörténetek bontakoztak ki.


Az ünnepi tortát a főhősök arcképe díszítette.
fotó: Banczik Róbert

A vidéki színházak életében hatalmas dolog, amikor egy előadás eléri az ötvenes számot, ezért Cseke Péter és kollégái meg is adták a módját az ünneplésnek. A szűnni nem akaró vastaps végén egy hatalmas torta vette át a főszerepet, melyet a direktor vágott fel és osztott szét azok között, akiknek köszönhetően a Katona József Színház ismét egy hatalmas mérföldkőhöz érkezett. Hogy lesz-e ötvenegyedik előadás? Sok színházban nagy öröm, amikor elérik az ötvenes számot, mert ekkorra már kicsit kopik az érdeklődés. Nem úgy itt, Kecskeméten! Itt egy pillanatig sem kellett azon izgulni a közönségszervezőknek, hogy lesz-e elég néző a következő előadáson. A darab tehát bírja, a közönség bírja (sőt, imádja!), a kérdés már csak az: a hat szereplő és a színház bírja-e?

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.