EUR: 343,37 Ft
CHF: 315,60 Ft
2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb Miskolc

Adventi készülődés a könyvtárakban

A miskolci könyvtárak ebben az évben is sok ötlettel, és kézműveskedési lehetőséggel segítik azokat a gyerekeket és felnőtteket, akik saját kezűleg szeretnének adventi, karácsonyi díszeket és ajándékokat készíteni.

Ha nem akarunk semmivel kapkodni, akkor bizony korán el kell kezdeni készülődni az ünnepre! Először is ott az adventi koszorú és ajtódísz, amelyeknek november 26-áig mindenképpen el kell készülniük. Ha még adventi naptárral is szeretnénk kedveskedni szeretteinknek, vagy esetleg egy újszerű gyertyatartót készíteni, akkor bizony november elején érdemes elkezdeni a készülődést.


Mi is készíthetünk ilyen szép karácsonyi díszeket – fotó: Lokál

Ezért nyit ki már november 6-án a Szentpéteri kapui József Attila Könyvtár ajándékkészítő műhelye Csutkaesztivel, ahol az ünnepi díszeket készíthetik el a felnőttek a novemberi hétfőkön délután négy órától. A decemberi Lurkótanya kézműves-foglalkozásán pedig karácsonyfadíszt készíthetnek a gyerekek.

A diósgyőri Petőfi Sándor Könyvtár szintén a gyerekeket várja jól ismert ajándékkészítő délutánjaira szerdánként négy órától fél fél hatig: november 22-étől az ünnepvárás adja majd a témákat, legyen szó az adventről, a Mikulásról vagy egy szép karácsonyi képeslapról.

A gyerekek különösen élvezik az alkotó munkát – fotó: Lokál

A Mikulást a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében is várják: a Mesebirodalomban november 28-án délután fél öttől mikulásmeghívó készül, december 16-án délelőtt pedig remek karácsonyi díszeket készíthetnek kicsik és nagyok.

Végezetül egy, az idősebbeknek szóló program: a Szabó Lőrinc Könyvtár nyugdíjas klubfoglalkozásán, november 23-án délelőtt kilenc órától az adventi ráhangolódást kézműves ügyeskedés segíti Török Eszter népijáték-készítő vezetésével.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.