EUR: 319,36 Ft
CHF: 282,05 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Hódmezővásárhely

Aki ad, annak a lelke válik gazdagabbá

Jótékonysági estet szervezett a napokban a Németh László Gimnázium, Általános Iskola és a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. A rendezvény bevételével a kárpátaljai Mezővári 11. Rákóczi Ferenc Középiskola tanulóit támogatják.

A Németh László Gimnázium, Általános Iskola diákjai a határtalanul-program keretén belül utaznak Mezőváriba.

Az iskola diákjai már két éve is jártak Mezőváriban, akkor különböző játékokat, könyveket vittek a Kárpátalján élő magyar diákoknak. Az idén is ellátogatnak a Németh László Gimnázium, Általános Iskola tanulói Mezőváriba a Határtalan-program keretében. Az utazás feltétele volt, hogy 200 ezer forintnyi támogatást gyűjtsenek össze. Ez is oka volt többek között annak, hogy megrendezték a jótékonysági estet. Az elővételben is megvásárolható jegyek már az előadás előtt csaknem elfogytak, valamint nagyobb összegű felajánlások is érkeztek, így az összegyűlt pénz jóval meghaladja az elvárt 200 ezer forintot.


Sokkal több adomány gyűlt össze, mint azt várták

A Mezővári 11. Rákóczi Ferenc Középiskola tanulói támogatására gyűjtött pénz mellé érkezett többletet egy különalapba teszik, amiből további ajándékokat és támogatást szeretnének biztosítani a külhoni honfitárs diákok számára.

A rendezvényen a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola és a Németh László Gimnázium, Általános Iskola tanulói, valamint a Kankalin Néptáncegyüttes táncosai járultak hozzá tehetségükkel az adománygyűjtéshez

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.