2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Hódmezővásárhely

Aki ad, annak a lelke válik gazdagabbá

Jótékonysági estet szervezett a napokban a Németh László Gimnázium, Általános Iskola és a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. A rendezvény bevételével a kárpátaljai Mezővári 11. Rákóczi Ferenc Középiskola tanulóit támogatják.

A Németh László Gimnázium, Általános Iskola diákjai a határtalanul-program keretén belül utaznak Mezőváriba.

Az iskola diákjai már két éve is jártak Mezőváriban, akkor különböző játékokat, könyveket vittek a Kárpátalján élő magyar diákoknak. Az idén is ellátogatnak a Németh László Gimnázium, Általános Iskola tanulói Mezőváriba a Határtalan-program keretében. Az utazás feltétele volt, hogy 200 ezer forintnyi támogatást gyűjtsenek össze. Ez is oka volt többek között annak, hogy megrendezték a jótékonysági estet. Az elővételben is megvásárolható jegyek már az előadás előtt csaknem elfogytak, valamint nagyobb összegű felajánlások is érkeztek, így az összegyűlt pénz jóval meghaladja az elvárt 200 ezer forintot.


Sokkal több adomány gyűlt össze, mint azt várták

A Mezővári 11. Rákóczi Ferenc Középiskola tanulói támogatására gyűjtött pénz mellé érkezett többletet egy különalapba teszik, amiből további ajándékokat és támogatást szeretnének biztosítani a külhoni honfitárs diákok számára.

A rendezvényen a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola és a Németh László Gimnázium, Általános Iskola tanulói, valamint a Kankalin Néptáncegyüttes táncosai járultak hozzá tehetségükkel az adománygyűjtéshez

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.