EUR: 323,90 Ft
CHF: 280,70 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

Egyéb Szeged

Aláírásgyűjtés kezdődhet Botka ellen

Ha Szeged polgármestere nem mond le, aláírásgyűjtésbe kezdenek a város 18 pontján, s több ezer vagy akár több tízezer szignót gyűjtenek össze a támogatás érdekében.

– Nem vagyok politikus, nem akarok polgármester lenni, csak egy jogász vagyok. Civilekkel, károsultakkal azt gondoljuk, letelt Botka László ideje – fogalmazott a szegedi közgyűlés előtt a városházánál tartott sajtótájékoztatóján Szabó Bálint, a Likvid Kontroll ügyvezetője. Szerinte Szeged egy olyan település, ahol a közgyűlés termében nagyobb a vádlottak száma, mint egy-egy bírósági tárgyaláson. A helyzetet azzal érzékeltette, hogy rámutatott, ugyanazon a napon tartották a Szeviép-per újabb tárgyalását és a Mars téri piacosok egyik ügyében is a bíróság előtt állnak a felek.


Még a jogi bizottságban Botka László összeférhetetlenségének megállapítását kezdeményezte Szabó, aki azt szeretné, hogy erről tárgyaljanak a városatyák. Amennyiben a szocialista polgármester nem mond le, aláírásgyűjtésbe kezdenek a város 18 pontján, s több ezer vagy akár több tízezer szignót gyűjtenek össze ennek támogatása érdekében.

Szabó Bálint személyesen várta a közgyűlés előtt Botkát, de ő kikerülte a jogászt. Lent Botka, a karzaton fent Szabó, de az üzengetésnek ez nem szabott határt. Szeged első embere tagadta, hogy az önkormányzatnak köze lenne a Szeviéphez, a Likvid Kontroll ügyvezetője viszont emlékeztetett rá, hogy tanúként hallgatták meg Ujhelyi sofőrjét, aki egy szegedi önkormányzati cégnél vezető tisztséget tölt be. Pár jelző, ami a két fél részéről elhangzott: bűnöző, maffiózó, Zala megyei provokátor, szolnoki jöttment.


Botka László ismét többször felszólította a biztonsági őröket, hogy tessékeljék ki a közgyűlésről Szabó Bálintot (képünkön), aki végül önként elhagyta a városházát

A közgyűlésen Haág Zalán KDNP-s frakcióvezető azt kérte, hogy mondhassák el a véleményüket öt percben a tiltakozók, de ezt leszavazták. Tóth Péter jobbikos képviselő beléptetőrendszert akart, a kereszténydemokrata frakcióvezető pedig felhívta a figyelmet, hogy ez a probléma megoldódott volna, ha szabályosan szólhatott volna Szabó. Az ülésen történtekről bővebben a SZEGEDma.hu-n olvashat.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.