EUR: 323,38 Ft
CHF: 283,20 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb Kecskemét

Áldémászosok csalták ki az idős emberek pénzét

A csalók azt állították, akciósan cserélik le a villanyórát, majd több mint 180 ezer forintot és aranygyűrűket loptak el az idős kecskeméti házaspártól. Az ügyészség most lopás és csalás bűntettével vádolja a négyfős társaságot.

A 27, 60, 33 és 26 éves sajóbábonyi és budapesti férfiak 2015 májusában és júliusában elhatározták, hogy idős emberek otthon tartott készpénzét kicsalják vagy ellopják. Kiszemelt idős áldozatuk nevét és vonalas számát lakcíme alapján a telefonos tudakozótól megszerezték, majd egyikük felhívta a 86 éves sértetteket, és magát az áramszolgáltató munkatársának kiadva jelezte, hogy villanyóracsere érdekében a nap folyamán hamarosan megjelennek. Másik áldozatukkal azt hitették el, hogy túlfizetése van, azt jönnek elszámolni vele.


Az idős kecskeméti házaspár lakásába bejutva a 27 éves vádlott közölte, hogy az egyébként 100 ezer forintba kerülő villanyóracsere kedvezményesen 50 ezer forint. A megtévesztett házaspár az otthon borítékban tartott készpénzből a kért összeget átadta, a maradék 15 ezer forintot pedig az előszobában lévő asztalon hagyta. A vádlott azért, hogy a sértettek figyelmét elterelje, az udvari kamra ellenőrzése ürügyén kiment a házaspárral az udvarra. Ekkor bejött az ingatlanba a szintén a szolgáltató munkatársaként bemutatkozó 33 éves vádlott, aki kihasználva, hogy társa szóval tartja az idős embereket, beosont a házba, ahonnan készpénzt, arany pecsétgyűrűt és karikagyűrűt lopott el, összesen 184 ezer 500 forint értékben. A vádlottakra a közelben várakozott autóval 26 éves társuk, aki tudott társai lopási szándékáról. Utóbb a vádlottak megtérítették az idős házaspár kárát.

A 86 éves budapesti sértett lakásába bejutva a 60 éves vádlott látszólag ellenőrizte a villanyórát, majd írásra alkalmas helyet kért a sértettől. A vádlott közölte az idős férfival, hogy akkor tudja odaadni a 11 ezer forintnyi túlfizetését, ha vissza tud adni húszezer forintból. Az idős férfi a kamrában tartott 750 ezer forint megtakarítását elővette, és abból adott vissza a vádlottnak. Eközben megjelent a lakásban a 33 éves vádlott is, azzal, hogy a konnektorokat jött ellenőrizni. Az idős férfi körbevezette őt a lakásban, mialatt 60 éves társa ellopta áldozatuk összes megtakarított pénzét. Pár perc elteltével a fiatalabb vádlott is elköszönt, és a gépjárművel a közelben várakozó 26 éves társuk segítségével távoztak a helyszínről. Az idős férfi kárát a 33 és a 26 éves vádlott utóbb teljes egészében megtérítette.


Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.