2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Külföld

Alice perverz disznóknak nevezte a képviselőket

Perverz disznóknak nevezte a brit parlamenti képviselőket Alice Bailey. Legalábbis azokat a magukról megfeledkezett “urakat”, akik szexuális ajánlatokkal bombázták a törvényhozás egyik bárjában dolgozó csinos, 25 éves pincérlányt.

A Sun című angol bulvárlap teregett ki Alice esetét, rámutatva, menniyre képmutatóak a tekintélyesnek látszó képviselők, miniszterek. Miss Bailey 19 éves korában kezdett dolgozni a bárban, és szinte azonnal megkörnyékezték a férfiak.


– Nagyon fontos embernek képzelték, magukat, akik rögvest azt fetételezték rólam, hogy könnyen megkaphatnak – nyilatkozta Alice. – Szánalmasak, öregek és csúnyák voltak, s persze mindegyikük házas.

Állítása szerint már az első munkanapján ajánlatokat kapott, az egyik alaposan besörözött munkáspárti képviselő hazáig követte, és a buszon tapogatta. Legalább harminc tisztesnek látszó honatya tett neki rendszeresen ajánlatot, nem csoda, hogy nem sokáig bírta, és négy évvel később felmondott a bárban.


Miss Bailey vádjai robbanásveszélyes helyzetet teremtettek, a képviselőházban dolgozó nők is egyre többször beszélnek az eddig elhallgatott zaklatásokról, és összeállítottak egy negyven nevet tartalmazó listát, melyben a honatyák mellett alacsonyabb rangú miniszterek is szerepelnek.

Sir Michael Fallon brit védelmi miniszter lemondásához is az vezetett, hogy elismerte, nem mindig viselkedett az elfogadott normáknak megfelelően a nőkkkel.  Hirtelen se szeri, se száma a zaklatásos ügyeknek, melynek -közvett módon – halálos áldozata is van már, a 48 éves Carl Sargeant walesi politikus, munkaügyi miniszter öngyilkosságot követett el, miután három nő molesztálással vádolta, miután azonnal eltávolították a walesi kormányból.

Mindenesetre érdekes párhuzam, hogy a Harvey Weinstein, hollywoodi producer szexuális zaklatásos esete nyomán valóságos lavina indult el, amely itthon maga alá temette Marton Lászlót és Kerényi Miklós Gábort, és gyarapodnak az áldozatok világ más részein is. S alighanem ez csak a jéghegy csúcsa, újabb és újabb csontvázak hullanak majd ki a hálószobák szekrényeiből.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek