EUR: 344,53 Ft
CHF: 319,11 Ft
2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Belföld

Aljas kampány része a vakveréses sztori?

Támadásba lendült az LMP a Weszely Ernőt ért állítólagos inzultussal kapcsolatban. A vak zongoristát ellenzéki médiumok szerint „fideszes nénik tépték meg otthonában”, mert nem töltötte ki a nemzeti konzultációs kérdőívet.

Mint a Lokál is beszámolt róla, ellentmondásokkal teli a vak zongorista megcibálása körüli sztori, amit az Index kürtölt világgá. Simicska médiuma egyik mondatában arról ír, hogy a szomszéd vetett véget az incidensnek, majd a zongoraművész lánya már arról beszélt, hogy a szomszéd nem is látta az esetet. A Weszely-sztorival az LMP-hez közel álló Reflektor blog állt elő november 6-án, a sztoriról a zongorista lánya, Weszely Zsuzsa beszélt.

A nagyobbik kormánypárt úgy véli, a történetet Ron Werber boszorkánykonyhájában színezték ki. Mint köztudott, Werber korábban az MSZP-t segítette hatalomra tanácsaival, most pedig a Szél Bernadett-tel harcba induló LMP fő kampánystratégája – írja a Magyar Idők.

Az LMP országgyűlési képviselője, Ikotity István a szerdai sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy Weszely Zsuzsa az LMP alkalmazásában áll-e, a politikus azt felelte: mivel a hölgy nem közszereplő, nem tartozik a hatáskörébe, hogy válaszoljon a kérdésre. Arra pedig, hogy a Reflektor blog munkatársai állnak-e munkakapcsolatban az LMP-vel vagy alapítványával, úgy válaszolt: erről nincs tudomása. Kérdésre azt is közölte, tervben van, hogy az ügyben feljelentést tesznek, mivel egy nem közszereplőt hoztak méltatlan helyzetbe.
Azt azért fontos megjegyezni az LMP kommunikációjával kapcsolatban, hogy a párt frakciója idén áprilisban kötött szerződést Weszely Zsuzsával közösségi médiamarketing végzéséről, nem kevés pénzért. Vagyis a hölgynek azért mégiscsak van valami köze az LMP-hez.
 A Reflektor blogon megjelenő írás egyébként azzal a felhívással zárul, hogy várják a hasonló beszámolókat. Újabb inzultusokról egyelőre nincs hír, az LMP viszont valóban megragadta az alkalmat, hogy a Weszely-ügy apropóján megjelentesse kampányüzeneteit a sajtóban.

 

Figyelemre méltó, hogy maga a sértett sem az állítólagos bántalmazást tartja fontosnak. Az eset miatt nem is tett feljelentést.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Fidesz: A klímavédelem céljai változatlanok

  Fidesz: A klímavédelem céljai változatlanok

  A kormánypártok az Országgyűlésben elfogadott határozat alapján megerősítették, hogy a klímavédelmi célok változatlanok a gazdaság és a munkahelyek védelme mellett – tartalmazza a Fidesz-frakció helyettes vezetőjének szerdai, az MTI-hez eljuttatott sajtónyilatkozata.

 • 5 érv a kerékpáros közlekedés mellett

  5 érv a kerékpáros közlekedés mellett

  A járványhelyzet alatt több helyen hoztak olyan intézkedéseket, amelyekkel a biciklis közlekedést könnyítik meg és ösztönzik. Ezek egy része még most is érvényben van, ezért kézenfekvő a biciklit választani a környezetszennyező autó helyett vagy a zsúfoltabb tömegközlekedés helyett.

 • Lecsapott a vihar a Dunántúlra! Videó!

  Lecsapott a vihar a Dunántúlra! Videó!

  Jégesővel érkezett a vihar Magyarország  déli részére. Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján hívják fel a figyelmet arra, hogy riasztást adtak ki a vihar miatt.

 • A nagycsaládosok a Liget projekt befejezését kérik a fővárostól

  A nagycsaládosok a Liget projekt befejezését kérik a fővárostól

  A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) arra kéri a főváros vezetését, hogy ne akadályozza a Liget Budapest Projekt befejezéséhez szükséges múzeumok és a színház megépítését – tartalmazza az egyesület elnökségének közleménye, amelyet szerdán juttattak el az MTI-hez.