EUR: 317,94 Ft
CHF: 280,59 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

Aljas kampány része a vakveréses sztori?

Támadásba lendült az LMP a Weszely Ernőt ért állítólagos inzultussal kapcsolatban. A vak zongoristát ellenzéki médiumok szerint „fideszes nénik tépték meg otthonában”, mert nem töltötte ki a nemzeti konzultációs kérdőívet.

Mint a Lokál is beszámolt róla, ellentmondásokkal teli a vak zongorista megcibálása körüli sztori, amit az Index kürtölt világgá. Simicska médiuma egyik mondatában arról ír, hogy a szomszéd vetett véget az incidensnek, majd a zongoraművész lánya már arról beszélt, hogy a szomszéd nem is látta az esetet. A Weszely-sztorival az LMP-hez közel álló Reflektor blog állt elő november 6-án, a sztoriról a zongorista lánya, Weszely Zsuzsa beszélt.

A nagyobbik kormánypárt úgy véli, a történetet Ron Werber boszorkánykonyhájában színezték ki. Mint köztudott, Werber korábban az MSZP-t segítette hatalomra tanácsaival, most pedig a Szél Bernadett-tel harcba induló LMP fő kampánystratégája – írja a Magyar Idők.

Az LMP országgyűlési képviselője, Ikotity István a szerdai sajtótájékoztatón arra a kérdésre, hogy Weszely Zsuzsa az LMP alkalmazásában áll-e, a politikus azt felelte: mivel a hölgy nem közszereplő, nem tartozik a hatáskörébe, hogy válaszoljon a kérdésre. Arra pedig, hogy a Reflektor blog munkatársai állnak-e munkakapcsolatban az LMP-vel vagy alapítványával, úgy válaszolt: erről nincs tudomása. Kérdésre azt is közölte, tervben van, hogy az ügyben feljelentést tesznek, mivel egy nem közszereplőt hoztak méltatlan helyzetbe.
Azt azért fontos megjegyezni az LMP kommunikációjával kapcsolatban, hogy a párt frakciója idén áprilisban kötött szerződést Weszely Zsuzsával közösségi médiamarketing végzéséről, nem kevés pénzért. Vagyis a hölgynek azért mégiscsak van valami köze az LMP-hez.
 A Reflektor blogon megjelenő írás egyébként azzal a felhívással zárul, hogy várják a hasonló beszámolókat. Újabb inzultusokról egyelőre nincs hír, az LMP viszont valóban megragadta az alkalmat, hogy a Weszely-ügy apropóján megjelentesse kampányüzeneteit a sajtóban.

 

Figyelemre méltó, hogy maga a sértett sem az állítólagos bántalmazást tartja fontosnak. Az eset miatt nem is tett feljelentést.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Sneider: Inkább muszlim, mint zsidó!

  Sneider: Inkább muszlim, mint zsidó!

  Igen gyengécske magyarázattal szolgált új felesége esküvői náci karlendítése kapcsán Sneider Tamás Jobbik-elnök, aki szerint “csak poénkodtak” a kiszivárgott videón. Az elmúlt években megszokhattuk, hogy az egykori radikálisok átírnák saját múltjukat, de most az is kiderült: nem csak a régmúltban, a néppárti fordulat óta is leginkább a náci romantika fakasztja őket mosolyra.

 • Rögtönítélő bíróságokat akarnak Sorosék

  Rögtönítélő bíróságokat akarnak Sorosék

  Brüsszel és a Soros-szervezetek korlátozni akarják a tagállamok függetlenségét, fejük fölé kineveznének egy úgynevezett független szakértői testületet, amely valójában egy rögtönítélő bíróság lenne – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

 • Egyre rejtélyesebb a kizuhant kislány ügye

  Egyre rejtélyesebb a kizuhant kislány ügye

  Újabb személyt gyanúsíthatnak meg a kistarcsai gyermektragédia ügyében. A hároméves Pannikának, aki kizuhant a negyedikről, a szüleit és a rá vigyázó keresztanyját is meggyanúsították már, a gyerek vérében pedig alkoholt találtak.